Ugrás a tartalomra

Elhivatottság és szakmaiság – köztisztviselők napja a Városházán

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. június 30. kedd 13:17
Július 1-je a köztisztviselők napja, Miskolcon ettől az évtől hivatalosan is munkaszüneti nap egy helyi rendeletnek köszönhetően. Hétfőn a polgármesteri hivatal is tisztelgett azon önkormányzati dolgozók előtt, akik a közösség, a miskolci emberek szolgálatát választották hivatásuknak. Tizenheten vehettek át szakmai elismerést a Városháza dísztermében.

– Erre nem találok most szavakat… - fogalmazott az ünnepség után Dobos Gáborné, amikor arról kérdeztük, hogyan fogadta, hogy Életműdíjat vehetett át. A Lakosságszolgálati Főosztály Szociális és Köznevelési osztályának szociális ügyintézője 1982-től munkatársa a miskolci polgármesteri hivatalnak. – Csak elhivatottan lehet végezni a munkánkat. Emberekkel, családokkal foglalkozom, soha nem éreztem úgy, hogy egysíkú lenne a munkám. Mindig sikerként éltem meg, amikor családokon tudtam segíteni. Ez vitt előre végig a pályámon.

Dobos Gáborné szeptembertől kezdi meg nyugdíjas éveit, de nem szeretne tétlen maradni. Azt mondta, ha az egészsége is engedi, akár vissza is jönne dolgozni – de otthon is lesz elfoglaltsága, hiszen ősszel unoka érkezik a családba.

Elismerő oklevelet vehetett át Aranyosi Gergő, a Sajtó- és Kommunikációs osztály szövegírója. – Azért lepett meg az elismerés, mert csupán teszem a dolgom, elvégzem a nekem kirótt feladatokat – fogalmazott. – Fontos számomra, hogy látássérültként itt dolgozhatok, hogy számítanak rám. Úgy érzem, ebben sincsenek határok a polgármesteri hivatalban, teljesen befogadó az intézmény. A legszebb része a munkámnak, hogy követlenül a városvezetők munkáját segíthetem, a legfontosabb pedig, hogy változatos, színes munkakör.

– Amikor mi köszönetet mondunk, azzal a miskolciak háláját is kifejezzük – fogalmazott köszöntőjében Ignácz Dávid jegyző. Megnyugtatónak nevezte, hogy a veszélyhelyzet idején is kitűnt, mennyire erős a hivatal.

– Minden köztisztviselő számíthat a város vezetésére. Nem csökkentettük a béreket, a továbbiakban is közösen gondolkozunk – fogalmazott, kifejezve egyúttal azt is, hogy a köztisztviselők fontosak a miskolciaknak és a városvezetésnek is.

Az egyik legelhivatottabb feladatot látják el a köztisztviselők Miskolc polgármestere szerint. Veres Pál kiemelte, példamutató munkát végeznek, évente több százezer ügyet oldanak meg, a miskolciak megelégedésére.

– A polgármesteri hivatal minden dolgozója hitet és elkötelezettséget tett Miskolc mellett, és amellett is, hogy a hozzájuk fordulók mindig professzionális és szakszerű segítséget, információkat kapnak – hangsúlyozta.

A városvezető elmondta azt is, hogy egy 2020-as rendeletben július 1-jét hivatalosan is munkaszüneti nappá nyilvánította (ez a kormány által elrendelt munkaszüneti napok között nem szerepel). – Azok, akik a közösségért, a miskolciakért dolgoznak, méltó elismerést érdemelnek, ezért tartottam fontosnak a rendelet megalkotását. Az elismerést átvevők példával szolgálnak elhivatottságból és szakmaiságból egyaránt – zárta köszöntőjét.

Végh Csaba képgalériája

A köztisztviselők napja alkalmából elismeréseket és díjakat is átadtak.

Elismerő oklevelet kapott:

Alföldi Attila, a Polgármesteri Kabinet, Koordinációs Osztály közbiztonsági referense
Budai Emília, a Jogi, Igazgatási és Szervezési Főosztály, Önkormányzati Igazgatási Osztály ügykezelője
dr. Aranyosi Gergő, a Polgármesteri Kabinet, Sajtó, Kommunikációs és Városmarketing Osztály szövegírója
Novek János Szilárd, a Lakosságszolgálati Főosztály, Hatósági Osztály igazgatási ügyintézője
Sipos Melinda, a Jogi, Igazgatási és Szervezési Főosztály, Önkormányzati Igazgatási Osztály önkormányzati ügyintézője


Jó munkáért elismerő oklevelet kapott:

dr. Boskó Réka, a Polgármesteri Kabinet, Koordinációs Osztály osztályvezetője
dr. Kozma Eszter, a Jogi, Igazgatási és Szervezési Főosztály, Üzemeltetési és Szervezési Osztály, Beszerzési Csoport csoportvezetője
Horváthné Lovász Olga, a Lakosságszolgálati Főosztály, Hatósági Osztály ügyfélszolgálati ügyintézője
Kereszti Zsolt, a Városfejlesztési Főosztály, Vagyongazdálkodási Osztály vagyonügyi ügyintézője
Miklós Viktor, a Városfejlesztési Főosztály, Pályázati Osztály osztályvezetője


Az év köztisztviselője elismerő cím azon köztisztviselők részére adható, akik a közigazgatás területén olyan kimagasló tevékenységet folytattak, amellyel hozzájárultak a Polgármesteri Hivatal feladatellátása színvonalának emeléséhez, és a közügyek intézéséhez.

Év köztisztviselője kitüntetést vehetett át:

Hetey Tibor, a Főépítészi Kabinet városrendezési ügyintézője
Szilágyi Kornél, a Gazdálkodási Főosztály, Pénzügyi Osztály osztályvezetője
Vargha Tibor, a Lakosságszolgálati Főosztály, Építési és Környezetvédelmi Osztály osztályvezetője


Miskolc legjelentősebb köztisztviselői kitüntetése az Életműdíj, mely azoknak a nyugállományba vonuló, valamint a nyugdíjkorhatár betöltése előtt 5 évvel álló köztisztviselőknek adományozható munkásságuk elismeréseként, akik a Polgármesteri Hivatalban folyamatosan és kimagasló színvonalon, kiemelkedő közszolgálati tevékenységet folytattak.

A 2020. évi Életmű-díjat kapták:

Csörnök Béláné, a Lakosságszolgálati Főosztály, Szociális és Köznevelési Osztály szociális ügyintézője
Dobos Gáborné, a Lakosságszolgálati Főosztály, Szociális és Köznevelési Osztály szociális ügyintézője
Hermann Marianna, a Jogi, Igazgatási és Szervezési Főosztály, Önkormányzati Igazgatási Osztály információbiztonsági ügyintézője
Nagyné Török Katalin, a Gazdálkodási Főosztály, Adó Osztály, Ellenőrzési Csoport adóellenőre.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!