Ugrás a tartalomra

Ételekben, italokban gazdag hosszú hétvége a strandon – Zipnik újra

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 19. hétfő 08:47
Második alkalommal, immár kétnapos piknikre várta az érdeklődőket a Miskolctapolcai Barlangfürdőbe a zip’s brewhouse. A program szombaton és vasárnap egész nap várta a látogatókat fürdőjegy nélkül is a Barlangfürdőbe.
Képgaléria! Fotó: Végh Csaba

A miskolci sörfőzde és étterem azonban idén már nemcsak saját gasztronómiával települ ki, a gourmet zipnikre elhívta barátait is, így érkezik a debreceni IKON, az Első Mádi Borház, az encsi Anyukám mondta, de környezettudatosságban is látványos programokra számíthattak szombaton és vasárnap a miskolciak.

Pataky Péter, a zip’s brewhouse kreatív séfje elmondta, hagyományteremtő céllal hozták létre a gourmet zipniket. – Idén már a második évben szerveztük meg a zipniket. Olyan éttermeket hívtunk meg, akik kóstoló falatokkal készültek, valamint azokat a séfeket, akiknek elkészült már a sörük itt, Miskolcon. Úgy tervezzük, hogy minden évben hozzáteszünk majd még egy kicsit az eredeti koncepcióhoz.

Italfronton is a legjobbakat hívta zipnikezni a szervező sörfőzde. Elfogadta a meghívást többek között a budapesti Boutiq’Bár, a debreceni Black Sheep, a mádi Mad Wine, de bükki borok is érkeznek. És a miskolci green city jegyében megszületett a zöldzip’s is. A Mercedes bemutatja elektromos terepjáróját, a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara pedig segít eltüntetni a pikniken összegyűlt szemetet.

A finom ételek és italok mellett a jó hangulatról is gondoskodnak a szervezők. A strandon egész nap DJ-k zenéltek, akiket Koós-Hutás Áron, az ország legjobb jazztrombitása és az Irie Maffiából Oláh Antal kongamester hangszerrel kísért. 

Nagy Zoltán, a Boutiq Bar egyik tulajdonosa elmondta, alkoholos és alkoholmentes koktélokkal is készültek erre a napra. – 2008-ban nyitottuk meg az üzletünket Budapesten, a koktélgasztronómiát képviseljük. Ismernek  minket a világ számos területén, például New Yorkban is. Tizenegy éve próbálunk másképp nézni az italokra, mint ami a megszokott trend volt eddig.

Kiss Zsolt és neje, Viktória Budaörsről jöttek egy erdőbényei rendezvényre. Előtte azonban úgy döntöttek, strandolnak egyet. – Miskolcot választottuk erre a célra, mert tetszik nekünk ez a város. Minden van itt, jól érezzük magunkat - nyilatkozta Miskolc Televíziónak. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!