Ugrás a tartalomra

Ételt osztott a Rotary Club Miskolc

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 11. szerda 16:18
Hajléktalanok, kis nyugdíjasok és rászoruló családok is jól lakhattak szerdán az Újgyőri főtéren a Rotary Club Miskolcnak köszönhetően. Standjuknál 250 adag meleg ebédet osztottak ki a rászorulóknak.

Tartalmas babgulyás és bukta volt ma a menü az Újgyőri főtéren. Az ételosztásra ezúttal is több tucat rászoruló érkezett, köztük volt a 73 éves Darab József is, aki három éve hajléktalanszállón él. Mint mondta, mivel nem tudta fizetni, elvették a MIK-es lakását. Egyedül maradt, így ment el a Magyar Vöröskereszthez.

Fotó: Mocsári László

Az ételosztásra egész családok érkeztek. Olyan idősek is, akiknek van fedél a fejük fölött, a nyugdíjból viszont csak tengődnek. Kiss Gábornénak a lánya néhány éve munkanélküli, az ő 80 ezer forintos nyugdíjából élnek ketten.

A Rotary Club miskolci szervezete 12. alkalommal osztott ételt az adventi időszakban. Kasperkovics János elnök kiemelte: az adakozásra nemcsak adventkor és ünnepek idején, hanem mindig szükség lenne.

– Folyamatosan próbálunk jelen lenni a város életében – hangoztatta.

A klub a rászorulókon túl az értelmi fogyatékosokat is rendszeresen támogatja. 12. ételosztásukon csaknem 250-en laktak jól ma az Újgyőri főtéren.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!