Ugrás a tartalomra

Év végére készülhet el a DVTK multifunkciós csarnoka

minap.hu/Miskolc TV
Utoljára módosítva
2020. március 06. péntek 14:46
Legkésőbb januárban szeretnék átadni a világesemények lebonyolítására is alkalmas új, multifunkciós csarnokot. A háromszintes és 3500 fős csarnokot elsősorban a DVTK női kosárlabdacsapat és annak utánpótlása használja majd. A beruházást a kormány és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége finanszírozza, és mintegy 5 milliárd forintba kerül.


Az esős időjárás ellenére is folyamatosan dolgoznak a szakemberek a DVTK multifunkciós sportcsarnokán. Tavaly nyáron tették le az alapkövét, ma pedig már a vázszerkezet jelentős része a helyén van. A létesítmény elsősorban az Aluinvent DVTK női kosárlabdacsapatnak az otthona lesz. A beruházás összegének nagy része direkt állami támogatás kormányhatározat alapján, illetve egy része a Magyar Kosárlabdázok Szövetségének TAO támogatása.

A csarnok háromszintes lesz, a játékteret behúzható lelátók határolják majd mind a négy oldalról. Behúzott állapotban öt szabvány méretű pálya és két félpálya fér el a csarnokban. Ezeket leereszthető függönyök választják majd el egymástól. Mérkőzésnapon a lelátók kihúzásával a középső főpálya kerül a tér középpontjába. A második emelet lesz a szurkolóké. 

– Decemberben vagy legkésőbb január folyamán szeretnénk egy ünnepélyes átadóval megünnepelni ezt az új létesítményt. Pontosan ötven éve adták át az utolsó miskolci sportcsarnokot, a városi sportcsarnokot, és úgy gondoljuk, ez egy nagyon jelentős esemény a város életében, amire nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt – nyilatkozta Szabó Tamás, a DVTK főtitkára. 

A multifunkciós sportcsarnok a 3500 férőhelyével az ország egyik legnagyobb ilyen jellegű létesítménye lesz.  A csarnok akár világversenyek lebonyolítására is alkalmas lesz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!