Ugrás a tartalomra

Fedezzük fel a Búza téri Vásárcsarnokot! - 2. rész

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 21. kedd 12:51
Sorozatunkban a Vásárcsarnok kínálatát vesszük górcső alá. (Támogatott tartalom.)

A Búza tér már a múlt század elején is központi szerepet játszott a város életében. Zsibongó forgatag, rengeteg zöldségesstand, árusítóhelyek, Laci-konyha, nagybani termény, édességek, törökméz: így ábrázolják a régi leírások a teret. A változatos árukínálat, a színes standok és a Vásárcsarnok semmivel össze nem téveszthető hangulata most is él, még úgy is, hogy pár dolog valóban megváltozott: törökméz helyett például hazai mézet árulnak. A Juhász Méhészet eredete 1949-re vezethető vissza, ekkortól foglalkozik a család méhészkedéssel. 

- 2017-ben fogalmazódott meg bennünk, hogy a megtermelt mézet közvetlenül a fogyasztónál értékesítsük, ekkor nyitottuk meg üzletünket a Búza téren A Mézes Bolt néven – mesél a családi vállalkozásról Juhász Gergő méhész. - Legfőbb szempontunk a minőség. Igyekszünk a méhészeti termékek minél szélesebb körét megismertetni a vevőkkel. Szlogenünk: “legyen minden nap, mézes nap!”

A csarnokban számos bolt csalogatja hamisítatlan, hagyományos ízekkel, illatokkal vevőit.
- 2005-ben kezdtem dolgozni kistermelőként a miskolci Búza téri piacon, kezdetben csupán saját előállítású füstölt termékeket kínáltam a miskolci vásárlóknak, az akkori Tejcsarnokban – mondja Dávid Anett, a Füstvarázs és a Grillvarázs üzleteket üzemeltető cég alapítója, ügyvezetője. - 2009-ben nyitottam meg az első önálló üzletemet a piac keleti szárnyában. Egy évvel később sikerült egy másik üzletet is kinyitni a nyugati szárnyban. Ez természetesen magával hozta a termékpaletta kiszélesedését is: a sajátok mellett megjelentek a kisüzemekben előállított, kiváló minőségű füstölt- és csemegeáruk.  2015-ben zárt be végleg a keleti szárnyban található bolt, Dávid Anettnek akkor sikerült hozzájutnia a nyugati szárny bejáratnál lévő első üzlethez. A Füstvarázs jelenleg is itt található meg, de ez még nem a történet vége.

- Nemrégiben nyílt meg a Grillvarázs is, szintén a nyugati szárnyban. Itt frissen sütött termékeket találhatnak a vásárlók: grillcsirkét, grillezett csirkecombot, csülköt, sült császár szalonnát. Az üzletben széles választékban találhatóak tejtermékek is: a magas minőségű üzemi termékek mellett a kínálatban kézműves joghurtokat, krémsajtokat, érlelt sajtokat és gomolyákat találhatnak a finomságra vágyók.

A hagyományos ízek és klasszikus piaci termékek vonalát erősíti az 1997-ben alapított Savanyú Csemegék Bt. is, némi újítással fűszerezve. 
- A családunkban mi már a harmadik generáció vagyunk, akik savanyúságok készítésével foglalkoznak – számol be a vállalkozásról Zsolnai Tímea üzletvezető. - Büszkék vagyunk rá, hogy egyik felmenőnk kezdte el szülőföldünkön a híres vecsési savanyított káposzta mellett a többi zöldség savanyítását. Több évtizedes családi receptekkel dolgozunk, melyeket a mai kor igényeinek megfelelően alakítottunk át.
A Vecsési Savanyúságok Háza üzletet 1999 nyarán nyitották meg a Búza téri Vásárcsarnokban.
- A tradicionális vecsési savanyított káposzta mellett több mint 40 féle termékkel várjuk régi és leendő vásárlóinkat. Savanyúságainkat ecetes és csemege ízesítéssel készítjük, melyet cukorbetegek is fogyaszthatnak.

Kövessen minket a Facebook-on!

m.facebook.com/buzateripiac/

Bemutatónk első része:
minap.hu/cikk/fedezzuk-fel-buza-teri-vasarcsarnokot-1-resz

(Fizetett tartalom.)

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!