Ugrás a tartalomra

Főtáblára jutott a diósgyőri nevelésű Nagy Kinga

MTI
Utoljára módosítva
2019. július 16. kedd 13:58
Két magyar – köztük a diósgyőri nevelésű Nagy Kinga – került fel a 64-es táblára női párbajtőrben a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon. Kinga 5 győzelem és 1 vereség mutatóval zárta a párbajtőrözők selejtezőjét. A Diósgyőri Vívó Egyesületben nevelkedő válogatott tehetség nagyon erős mezőnyben rajtolt.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Budai Dorina és Nagy Kinga öt ellenfelét győzte le és egytől kapott ki, míg Kun Anna 4/2-vel fejezte be az első szakaszt. Előbbieknek így egy riválist kellett legyőzniük a főtáblára kerüléshez, utóbbinak pedig kettőt, de a három magyar közül csak egy járt sikerrel: Nagy gyakorlatilag végig vezetve 15-12-re verte a kazah Asszel Alibekovát.

    „Nagyon motivált voltam, a 64-es táblán ugyanilyen felszabadultan szeretnék vívni" – mondta Nagy Kinga.

– Kinga teljesítményének örülök a leginkább, az idén most vívott a legjobban, jó tusokat adott. Bebizonyította, hogy érdemes volt menedzselni őt – összegzett Kovács Iván, a női párbajtőrözők vezetőedzője.

A Budapesten megrendezett világverseny, olimpiai kvalifikációs Világbajnokság is egyben. A július 15 – 23-ig tartó hazai vívó VB Nagy Kinga első felnőtt versenye. A miskolci párbajtőröző csütörtökön, már a főtáblán folytatja szereplését. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!