Ugrás a tartalomra

Idén is lesz adventi villamos

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 16. hétfő 17:21
A miskolciak úgy döntöttek, az idén is legyen adventi villamos - tudatta szerkesztőségünkkel a polgármesteri hivatal sajtóosztálya hétfőn.

Alig öt nap alatt több mint 14 ezren válaszoltak arra a kérdésre, hogy kiguruljon-e a remizből a bájos mézeskalács házikó, azaz Miskolc adventi villamosa. A kérdést csütörtökön tettük fel és hétfő délig lehetett véleményt mondani arról, hogy legyen-e az idén ünnepi villamos - emlékeztet közleményében az önkormányzat. 

Mint írják, az elmúlt napok intézkedései és az egyre romló járványügyi adatok miatt, valamint a miskolci városlakók egészsége védelmében felmerült az is, hogy idén adventi villamos nélkül teljenek az ünnepek Miskolcon. A válasz azonban egyértelmű volt, a szavazók 76,2 százaléka mondott igent az ünnepi járműre, tájékoztatnak.

- Figyelembe véve a miskolciak véleményét – azokat is, amelyeket kommentekben javasoltak -,  megköszönve a szavazatokat, bejelenthetjük, amennyiben a későbbi kormányzati járványügyi intézkedések lehetővé teszik, november 29-én, vasárnap reggel kigördül a remizből Miskolc adventi villamosa. A tervek szerint január 6-ig, vízkeresztig közlekedik majd - tájékoztat a Polgármesteri Hivatal. A járművön természetesen szigorú járványügyi szabályok érvényesek, és azok betartását az MVK Zrt. munkatársai is fokozottan ellenőrzik.   

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!