Ugrás a tartalomra

Joaquin Phoenixet is letartóztatták, mert a klímaváltozás ellen tüntetett

szeretlekmagyarorszag.hu
Utoljára módosítva
2020. január 11. szombat 13:14
Pénteken ismét a klímaváltozás ellen tüntettek a washingtoni Capitolium előtt, a demonstrálók közt pedig olyan ismert arcok is feltűntek, mint a friss Golden Globe-díjas Joaquin Phoenix és Martin Sheen. A rendőrök több aktivistát letartóztattak, szám szerint 147-et - köztük a két színészt is – adta hírül a Deadline.

Jane Fonda színésznő a Fire Drill Fridays nevű kezdeményezés elindítója: majdnem minden pénteken arra hívják fel a figyelmet békés demonstrációk keretein belül, hogy itt az ideje felfogni a klímaváltozás veszélyeit, és az ország vezető politikusait ösztönzik arra, hogy fogadják el a demokraták klíma- és társadalommentő csomagját.

A színésznőhöz gyakran csatlakoznak színészek és ismert emberek, ezúttal Joaquin Phoenix is köztük volt, aki egy héttel ezelőtt nyerte el a legjobb férfi főszereplőnek járó Golden Globe-díjat, köszönőbeszédében pedig szinte kizárólag a klímaváltozásról beszélt, illetve arról, mi mindent tehetünk egyénileg ellene.

A színész a tüntetésen is beszédet mondott, amelyben a hús- és tejtermelő cégeket nevezte meg a klímaváltozás egyik fontos tényezőjeként.

„Néha eltűnődhetünk, hogy vajon mit is tehetünk a klímaváltozás elleni harcban, és van valami, amit igenis meg tudsz tenni már ma és holnap is: helyesen dönthetsz abban, mit fogyasztasz. Vannak dolgok, amiket nem tudok kikerülni: ide is repülővel jöttem, viszont egy dolgot biztosan megtehetek: megváltoztathatom az étkezési szokásaimat" – mondta a színész beszédében, mielőtt a rendőrök egy éjszakára őrizetbe vették Martin Sheennel és több aktivistatársával együtt.

További hírek

Olvasnivaló