Ugrás a tartalomra

Kisiklott a kisvonat Lillafüreden

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. július 10. péntek 19:40
A szerelvény egyik utasszállító kocsija ugrott le a sínekről, az eset során senki sem sérült meg.
Fotó: Horváth Csongor/Lillafüred Online

Információink szerint péntek délután kisiklott a Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút (LÁEV) egyik szerelvénye Lillafüreden. Az esettel kapcsolatban a Lillafüred Online osztott meg először felvételt, ők azt írják: a kisvasút Hámori-tó felőli alagútja előtt egy szerelvény utasszállító kocsija siklott ki. Az eset során személyi sérülés nem történt. A műszaki mentés egész nap tart, a szerelvények csak a lillafüredi állomásig közlekedtek. Jelenleg a Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálja a körülményeket.

Természetesen kíváncsiak voltunk a LÁEV-et üzemeltető Északerdő Zrt. álláspontjára is. A cég rövid közleményében megerősítette a híreket. Közleményüket betű szerint közöljük:

"Ma délután a Lillafüredi Állami Erdei Vasút egyik szerelvényének személykocsija kilépett a sínpárból. Személyi sérülés nem történt. A történtek vizsgálata elkezdődött, az ÉSZAKERDŐ Zrt. ennek befejezése után ad további tájékoztatást az ügyben."

Arról egyébként nemrég írtunk, hogy a lillafüredi kisvasút a következő években teljesen megújul. A munka már zajlik, jelenleg a Garadnai és a Lillafüredi állomáson dolgoznak, de a LÁEV Dorottya utcai végállomása is megújul éppúgy, mint ahogy a gördülőállomány (a mozdonyok és a kocsik), valamint a teljes vasúti infrastruktúra is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!