Ugrás a tartalomra

A kórház területén is be kell tartani a KRESZ szabályait

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 07. péntek 13:16
Hétfőtől büntetik a megyei kórház területén tilosban vagy szabálytalanul parkoló autósokat - írja közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház.

Az intézmény tájékoztatása szerint, a kórház területére belépő, rendkívül nagyszámú személy- és tehergépjármű forgalom, ezen autók szabálytalan parkolása akadályozza a kórházi betegellátást, a mentőforgalmat, a betegellátó épületek működéséhez, szakmai kiszolgálásához kapcsolódó gépjárművek közlekedését. A szabálytalanul parkoló autósok olykor a mentők helyére állnak, de a zöld területeket sem kímélik.

A kórház telephelyén a betegek és a hozzátartozók, a kórházi dolgozók gépjárművel történő biztonságos közlekedésének szabályozása, valamint a gyógyítás-ápolás technikai igényeinek biztosítása, az intézményi belső egységek zavartalan működése, a vagyonbiztonságának fokozása megköveteli a közlekedési, parkolási rend koordinálását.

Az illetékes hatóságok a fent említett okok miatt hétfőtől ellenőrzik a KRESZ szabályainak betartását és szankcionálják a szabálytalankodókat.

A kórházat gyakran keresik meg az állampolgárok a „parkolási” – belépési – díjjal kapcsolatban, illetve a parkolóhelyek minőségéről is érkeznek visszajelzések.

Az intézmény felhívja a figyelmet arra, hogy az autósok behajtásának, beléptetésének feladatait alvállalkozó végzi, a tevékenységet nem a kórház üzemelteti, azt a – kórházi - integrációt megelőzően már kiszervezték egy gazdasági társasághoz. A szerződés lejáratával azonban ezt a tevékenységet az intézmény a saját hatáskörében kívánja kezelni.

A parkolási nehézségek megoldására a kórház - ennek ellenére - saját beruházásként több mint 250 új parkolóhelyet alakított ki a Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) épülete mögött. Az intézmény egykor cserjés, bozótos területén a fejlesztés mintegy 8-9 ezer négyzetméter kihasználatlan részt érintett, amelyen 3 önálló, szilárd burkolattal ellátott parkolót építettünk ki.

A patológiai épületrész melletti – egykor cserjés - területen 116 személygépkocsi állhat meg biztonságosan, emellett 4 mozgáskorlátozott parkolóhely is rendelkezésre áll; plusz két szilárd burkolatú parkoló épült, az egyik 93, a másik 43 autó befogadására alkalmas; így 252 személygépjármű parkoló és 4 mozgáskorlátozott parkoló, azaz összesen 256 parkolóhely kivitelezése történt meg kórházunk telephelyén. Mindhárom parkoló térkő-burkolattal és közvilágítással ellátott.

Az elkészült 3 önálló parkolót a kórház még tavaly megnyitotta, így az intézményünkbe érkező betegek, hozzátartozók már kulturált körülmények között, biztonságosan parkolhatnának, ehelyett gyakran a füves, fák alatti területeket választják.

Az egészségügyi intézmény célja a minőségi betegellátás, ehhez járul hozzá a megfelelő parkolási lehetőség; kérjük pácienseinket, hozzátartozóikat, vegyék igénybe az új parkolóhelyeket. Ne álljanak parkos, füves területre, illetve a mentő- és betegszállító autók helyére!

2020. augusztus 10-től a parkolást az illetékes szakhatóság ellenőrzi, ezért kérjük a KRESZ szabályainak betartását!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!