Ugrás a tartalomra

Közeledik a XVII. Üveghuta-kupa

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 23. szerda 12:12
A XVII. Üveghuta-kupa elnevezésű hegyi kerékpáros időfutamot október 4-én, vasárnap 10 órától rendezi a Kis-Galya Közhasznú Sportegyesület. A kedvezményes előnevezésre október 1-ig van lehetőség, de jelentkezni a verseny napján is lehet majd.

A Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt közötti, az országúti és MTB kerékpárosokat egyaránt nyeregbe szólító 5,3 km-es hegyi időfutam-­verseny iránt ebben az évben is nagy az érdeklődés. 

A húsz egyéni és két páros kategóriában kiírt versenyre, melynek fővédnöke Solymosi Konrád Ferenc, Bükkszentkereszt polgármestere, maximum 200 (!) sportoló nevezését fogadják el. A „Baráti párosok” kategóriában nincs korcsoport megkötés. A „Családi párosok” kategóriájában 1 gyermek (2007-ben és előtte született) és 1 szülő, vagy nagyszülő nevezhet. A családi kategóriában igazolt (licences) versenyzők nem indulhatnak.

Rajtszám átvétel, illetve helyszíni nevezés a verseny napján, Bükkszentlászlón (gps: 48.067876, 20.678825), a rajt területén 8.30-10.30 között, a fennmaradó, vagy visszamondott helyekre. A rajtszámot egy órával a saját rajtidő előtt át kell venni, a járványügyi helyzetre való tekintettel. Szintén emiatt kell betartani a 1,5 méteres távolságot is.  A szervezők kérik, hogy az egyesületekből 1 fő vegye át az összes rajtszámot, ezzel is elkerülve a tömeget.
Figyelemre és tiszteletre méltó, hogy nevezett a versenyre a 86 esztendős id. Boros Gyula is, aki sportos életmódjával követendő példát kínál a fiatalabb generációk számára. 
Fontos, hogy az útvonal 9.30-tól 13.00 óráig teljesen le lesz zárva a forgalom elől. A verseny előtt és alatt csak körbe, Lillafüred felé lehet majd közlekedni. Ez vonatkozik a visszaguruló kerékpárosokra és a versenyzők kísérőire is. Az útlezárást az utolsó induló célba érkezése után oldják fel az útlezárást. 

Az első versenyző Bükkszentlászlón, 10 órakor rajtol, akit félpercenkénti indítással, a nevezési sorrendben folyamatosan követnek a többiek. Becsatolt kerékpáros fejvédő használata kötelező, hiánya kizárást von maga után. A célt Bükkszentkereszt határában (gps: 48.068483, 20.648284), a kőkeresztnél jelölik ki. Az eredményhirdetést Bükkszentkereszten, új helyszínen a Privát Fogadó és Étterem parkolójában (gps: 48.067808, 20.633599) tartják meg, ahol minden távját befejező versenyző emblémázott üvegpoharat és az étterem jóvoltából egy kis harapnivalót kap, valamint rajtszám felmutatása ellenében átveheti a támogatók ajándékát, egy D24 sört is. A korcsoport győztesek a Császári Éva üvegfestő által készített kupákat, valamint tárgyjutalmat, a 2.-3. helyezettek egyedi, kézműves érmet és tárgyjutalmat kapnak.
Bővebb információ a rendező Kis-Galya Közhasznú Sportegyesület http://kisgalya.hu/rendezvenyek/xvii-uveghuta-kupa/  oldalán található, illetve Sikter Zsuzsanna főszervezőtől kérhető a +36-30-206-3602-es telefonszámon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!