Ugrás a tartalomra

Ledobták a textilt, hogy a szőrmeipar ellen kampányoljanak

szeretlekmagyarorszag.hu
Utoljára módosítva
2019. november 14. csütörtök 15:50
„Inkább vagyok meztelen, mint hogy szőrmét viseljek!" – szól a Magyar Szőrmeellenes Liga szlogenje és a figyelemfelhívó akcióhoz most 10 ismert hazai személyiség is az arcát adta. 
Illusztráció!

A mostani megmozdulásban Földes Eszter, Vámosi Viktória, Jordán Adél, Döbrösi Laura, Steiner Kristóf, Karalyos Gábor és Vámosi Viktória is megszabadult a ruháitól a nemes cél érdekében. A koncepciót a PETA 'I’d rather go naked…' kampánya inspirálta, amibe például P!nk és Khloe Kardashian is bekapcsolódott – írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

A résztvevők között van még vegán bikinimodell, vegán testépítő, emberjogi- és öko-aktivista és jégkorongozó is.

„Országunkban tabu a meztelenség, és tabu beszélni arról, hogy a szőrme viselésének mi is a valódi ára, de a valódi áldozatokra sokszor hiába mutatunk rá. Szeretnénk, ha a meztelenséget körülvevő korlátok döntögetése rávilágítana, hogy a szőrmét mint terméket is titkok övezik és hogy ezekről nem beszélni pont olyan helytelen, mint a meztelen test látványát megbélyegezni" – írja a 2017-ben alakult szervezet.

„Hiba lenne ugyanis eltekinteni attól, hogy a prémállatok tenyésztése milyen elviselhetetlen fájdalmat okoz azoknak az élőlényeknek; hogy a tenyésztés és az állatjóléti törvények nem összeegyeztethetők, különösen úgy, hogy a hatóságaink nem is mindig képesek felügyelni a tenyésztőket. Eközben a környező országok sorra tiltják be a farmokat, és a népszerűsége is csökkenni látszik: egyre több divattervező és divatcég dönt úgy, nem dolgozik többé szőrmével."

A fotókat és a hírességek hozzájuk fűzött gondolatait itt lehet megnézni.

További hírek

Olvasnivaló