Ugrás a tartalomra

„Már olvad a tükör” – szubtrópusi meleg érkezik

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 10. péntek 09:16
Az idei év legmelegebb napjai előtt állunk – írta közösségi oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Felhőtlen időre számíthatunk pénteken, azonban tőlünk északnyugatra már ott ólálkodnak a frontok. Mielőtt azonban megérkezne a felfrissülést hozó hidegfront, addig szubtrópusi levegő áramlik a térségbe, így jó esély van arra, hogy a 35 fokot is átlépjük.

Szombaton kezdetben országszerte gyengén felhős, napos idő lesz, majd a déli óráktól a Dunántúlon és északon, estétől az Alföldön is fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és több helyen alakul ki zápor, zivatar, éjszaka tartósabban is eshet. Északnyugat felől egyre nagyobb területen, de a Tiszántúlon csak estétől megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 14-21, a maximumhőmérséklet 25-35 fok között valószínű, északnyugaton marad 30 fok alatt.

Vasárnapra virradó éjszaka sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is, majd reggelre nyugaton már nagyobb területen kiderül az ég. Napközben nyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, a déli órákra a középső országrészben, délután keleten is megszűnik a tartósabb csapadék, és a gomolyfelhős, napos időben már csak néhol alakulhat ki záporeső. Nagy területen erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb hőmérséklet 20-26 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!