Ugrás a tartalomra

Maszkot fel!

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 08. szerda 09:15
Az önkormányzat azt kéri, ha van lehetősége tömegközlekedési eszközökön és zárt térben – például boltban, postán –, akkor használjon valamilyen száj- és orrtakaró eszközt.

A koronavírus-járványnak már abban a szakaszában tartunk, amikor bárki és bárhol fertőzött lehet. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy nem csak az fertőz, aki betegnek látszik. Ezért kérjük, ha van lehetősége tömegközlekedési eszközökön és zárt térben – például boltban, postán –, akkor használjon valamilyen száj- és orrtakaró eszközt: maszkot, kendőt vagy sálat – írja keddi közleményében a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

Textil maszkot egyszerűen varrhat bárki otthoni körülmények között is, és akár varrás nélkül is készíthető, de egy sál vagy kendő minden háztartásban megtalálható, egyszerűen, gyorsan használható.  

Az egyszerű sebészi maszk, a textil maszk, a kendő vagy sál a betegségtől nem véd, de abban segít, hogy ha valaki fertőzött, az ne adhassa át a betegséget másoknak.

Mivel ezen eszközök nem nyújtanak védelmet a koronavírussal szemben, ezért a Miskolci önkormányzata továbbra is arra kéri a miskolciakat, ha tehetik, maradjanak otthon, az a leghatásosabb védelem ebben a járványhelyzetben. 

Az önkormányzat és az önkormányzati képviselők továbbra is osztják a maszkokat azoknak, akik fokozott kockázatot jelentenek az általuk gondozott személyekre, a szociális és egészségügyi területen dolgozóknak, valamint a tagvállalati dolgozóknak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!