Ugrás a tartalomra

Megkezdte a munkát a DVTK Jegesmedvék új trénere

mti.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 24. hétfő 15:56
Hétfőn megtartotta első edzését a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatánál az új vezetőedző, Dave Allison.
Fotók: DVTK Jegesmedvék

A 61 esztendős kanadai tréner a klub tájékoztatása szerint az edzés után elárulta: a miskolciak Németországba távozott előző edzője, Glen Hanlon segítsége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy átvegye a szlovák élvonalban érdekelt - ám a következő idényre vészmegoldásként a hazai Erste Ligába is nevezett - Jegesmedvék kispadját. Mint mondta, a Tipsport Liga egy jó bajnokság, saját csapatának pedig jó játékosai vannak, köztük fiatalok is.

"A szlovákok nagyon technikásak és kreatívak, de magunkra kell fókuszálnunk. Gondoskodnunk kell róla, hogy a korong nálunk legyen, az a csapat tud gólokat lőni, amelyik birtokolja a korongot" - fogalmazott Allison. Kifejtette: elsőre nem tudta megjegyezni a játékosok nevét, a számokra viszont emlékszik, és nála mindenki tiszta lappal indul. "Lesznek olyan srácok, akikre támaszkodni fogunk, de nekik is el kell végezni a munkájukat. Ahogy Bruce Springsteen mondta, +az ajtók nyitva állnak, de az odavezető út nincs ingyen.+ Az öltözőben mindenki fontos tagja a csapatnak" - szögezte le.



Nagy Ádám, a DVTK Jegesmedvék általános igazgatója közölte, hogy a keret javarészt összeállt, még egy csatárt szeretnének szerződtetni az edzőtábor első napjaiban, aztán az edzővel folyamatosan figyelik majd, hogy kire van még szükségük. A játékosok javarésze már a csapattal van, néhányan azonban az utazások, tesztelések miatt még nem érkeztek meg, így folyamatosan fog kiegészülni a keret, amely jelenleg néhány juniorral folytatja a munkát.

A felkészülési programjuk nagyjából összeállt, ám az utazási korlátozások megnehezítik a dolgukat. Pénteken a Vasas csapatával fognak játszani, amely egy zárt kapus, közös gyakorlás lesz, így az eredményt nem is hozzák nyilvánosságra.

"Elsősorban az a lényeg, hogy a fiatal játékosok megmutathassák, mire képesek. A szakmai stáb számára is fontos lesz, hogy képet kaphassanak a csapatról" - fejtette ki Nagy Ádám, hozzáéve, az első hivatalos mérkőzésük szeptember 4-én lesz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!