Ugrás a tartalomra

Megszűnnek a Fagyöngy utcai ideiglenes buszmegállók - és egyéb információk

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 03. péntek 14:45
Mintegy négy hónapon át szolgálták a tömegközlekedést használó, Miskolctapolca városrészben élőket a Fagyöngy és a Miskolctapolcai út kereszteződésébe telepített ideiglenes buszmegállók.
Korábbi felvétel

A Miskolctapolcai Strandfürdő II-es ütemének építése kapcsán vált szükségessé az Aradi sétány lezárása még decemberben, akkor a városvezetés lakossági fórumon kereste annak lehetőségét, hogy az átmeneti időszakban hogyan könnyíthetne a környéken élők közlekedésén. Az MVK Zrt. és a strandépítést kivitelező PEKA BAU 2000 Kft. közösen építette ki azt a két ideiglenes buszmegállót, melyek abban segítettek, hogy a gyalogosok minél kisebb kerülővel juthassanak otthonaikba.

Varga Andrea Klára, Miskolc alpolgármestere a decemberi lakossági fórumon arra kérte a kivitelezőt, amint elkészül annak a gyalogoshídnak a szerkezete, ami az Aradi sétány lezárását szükségessé tette, azonnal nyissa meg ismét a gyalogosforgalom előtt az útszakaszt. A határidőket és az ütemtervet tartva múlt csütörtökön egy zárt folyosóval ismét megnyitották a gyalogosközlekedést a sétányon, így a továbbiakban nincs szükség az ideiglenes buszmegállókra.

Az MVK Zrt. az átmeneti időszak pár napját követően megszünteti a Fagyöngy utcai mindkét oldali megállót, így 2020. április 6-tól hétfőtől ismét a 2019 decemberét megelőző, megszokott megállási rend szerint közlekednek a Miskolctapolca városrészben járó buszok.

Egyéb információk:

A Miskolci Egyetem a dolgozói körében felmérést végzett és azzal a kéréssel fordult az MVK-hoz, hogy a 20-as autóbusz a hivatásforgalomhoz igazodva hétfőtől munkanapokon érintse a Tanulmányi épületek és az Egyetemváros végállomás megállóhelyet. Április 6-tól ezért a Repülőtér/Bosch végállomásról 05:30-12:00 között, illetve a Miskolctapolca Barlangfürdőtől 11:00-20:30 között induló 20-as járatok érintik az Egyetemvárost.

Az utasforgalomhoz igazodva rásegítő járatok indulnak a 8-as, a 35R-es autóbuszok, illetve az 1-es villamos esetében.

Az idősebb korosztály kérésére, a bevásárlásuk megkönnyítése érdekében a menetrendben meghirdetett indulásokon felül három indulási időpontban közlekedtetik a 3-as autóbuszt az Auchan Dél áruházig, illetve közlekednek a 280-as autóbuszok is.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!