Ugrás a tartalomra

Minden egy helyen: Logisztikai Centrum a megyei kórházban

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 11. szerda 18:56
Egy újabb, jelentős beruházás valósult meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházban. Elkészült az intézmény Logisztikai Centruma. A 21. századi bázis új fejezetet nyit a hat tagintézmény életében. A 300 millió forintos fejlesztés segítségével hatékonyan tudják majd a tagkórházak használni az ott raktáron lévő eszközöket. Számítások szerint egy éven belül megtérül a beruházás.
Fotó: Juhász Ákos

Háttérszolgáltatások nélkül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház sem tudná gördülékenyen, magas színvonalon ellátni a betegeket. Az étkeztetés, majd a parkolási rendszer átalakítása, bővítése után egy új Logisztikai Centrumot hoztak létre. Mostantól hat tagintézmény anyagellátását koordinálják innen.

- 2400 négyzetméter az alapterülete, amelyből raktározásra kétszer ezer négyzetméteres könnyűszerkezetű csarnok áll rendelkezésre – nyilatkozta Breitenbach Sándor, a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház műszaki igazgatója.

A Logisztikai Centrum kialakításával a tagkórházak közötti párhuzamosság is megszűnik. Egészségügyi eszközök, gép-műszerek, a szakmai tevékenységet szolgáló anyagok és vegyszerek: minden követhető módon, bármikor megtalálható és szállítható az adott intézménybe.

- A legfőbb előnye ennek a bázisnak a centralizált anyagellátás, mostantól innen látjuk el a hat tagintézmény teljes anyag- és eszközellátását - mondta Somogyi Alíz, a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház gazdasági igazgatója.

A Logisztikai Centrum átadó ünnepségén Bánné Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke azt hangsúlyozta, hogy a 21. századi létesítmény hozzásegíti majd a kórházat a jó színvonalú betegellátás biztosításához.

- A logisztika feladata ebben az esetben, hogy kellő időben, kellő mennyiségben és minőségben biztosítsa a felszerelést, az ellátmányt a kórház működéséhez – mondta Bánné Gál Boglárka, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke.

A beruházás 300 millió forintba került, amelyet a kórház saját költségvetésből finanszírozott. Az előzetes számítások szerint a befektetett összeg egy éven belül megtérül majd.

- Az, hogy létrehoztunk egy logisztikai bázist, ez valójában csak egy felszín. Tulajdonképpen maga az építészeti beruházás ennek a folyamatnak a része. A folyamat ennél sokkal fontosabb része az az informatikai tudás, ami ehhez társul majd, és ami lehetővé teszi, hogy a különböző eszközeinket vagy műszereinket végig tudjuk kísérni - a belépéstől - kórház kapujától kezdve egészen a felhasználás időpontjáig – mondta Révész János, a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház főigazgatója.

A tárolt anyagmennyiség a centrumban az eddiginél sokkal nagyobb lesz. Vagyis sokkal szélesebb lesz a választék, amiből ki lehet szolgálni az osztályokat. A cél, hogy ne legyenek az osztályokon fölösleges raktárkészletek, hanem kifejezetten igényre szabottan lehessen majd kiszállítani azokat a csomagokat, amikre az egyes betegellátó intézményeknek szükségük van.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!