Ugrás a tartalomra

Miskolc szavazott – önkormányzati választás 2019

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 14. hétfő 01:30
Reggel 6 órától este 7-ig várták Miskolc 160 szavazókörében a mintegy 127 763 választópolgárt. A város vezetői és politikusai is leadták szavazatukat.
Alakszai Zoltán polgármesterjelölt (Fidesz-KDNP). Fotó: Juhász Ákos

„Abban bízom, hogy minden miskolci megértette, mi a mai választás tétje, hogy Miskolc a nyerő oldalon marad-e, vagy visszasodródik oda, ahol 2010 előtt tartott” – nyilatkozta Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. – Úgy gondolom, az elmúlt hetekben a miskolciakat sikerült erről meggyőzni, és bízom benne, hogy minél többen elmennek szavazni, hiszen ez a nap a miskolciakról szól – fogalmazott. Mint mondta, az esélyekről majd este beszél. Hozzátette: az esélyt győzelemre kell váltani, ők pedig ezen dolgoznak egész nap, este 7 óráig. „Hajrá Miskolc!”, tette hozzá.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő. Fotó: Juhász Ákos

– Azontúl, hogy demokráciában kötelességünk elmenni szavazni, a mai választásnak Miskolcon különös fontosságot ad, hogy mindenképpen új polgármestere lesz a városunknak – emelte ki Csöbör Katalin (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő. Mint mondta, az ő politikai oldalához tartozók arra kell szavazzanak, hogy folytatódjon Miskolc fejlődése, amely Kriza Ákos vezetésével megkezdődött. – Arra kérek mindenkit, hogy szavazatával támogassa a FIDESZ-KDNP jelöltjeit! – hangsúlyozta ki Csöbör Katalin. „Arra számítok, hogy szoros küzdelemben a Fidesz jelöltje, Alakszai Zoltán nyer, és fideszes többségű önkormányzata lesz a városnak" – tette hozzá.

Fülöp József Istvánné

Fülöp József Istvánné, a Munkáspárt polgármesterjelöltje fontosnak tartja, hogy minden alkalommal elmenjen szavazni a családjával. Úgy véli, ez állampolgári kötelesség. – Szeretnénk, ha Miskolcon előre tudnánk lépni, ha például bekerülnénk a képviselőtestületbe. Sajnáljuk, hogy nem volt vita a programok mentén. Mi biztos munkát, biztos jövedelmet, nyugalmat és békét hirdetünk – tette hozzá.

Hubay György országgyűlési képviselő unokájával együtt szavazott Fotó: Mocsári László

– Mint kormánypárti országgyűlési képviselő, bízom a miskolciak bölcsességében – nyilatkozta Hubay György (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, miután leadta voksát. Mint mondta, arra számít, hogy a jelenlegi városvezetés tovább tudja folytatni a munkát, amit Kriza Ákos polgármester 9 éve megkezdett. – Bízom benne, hogy Alakszai Zoltán lesz városunk polgármestere, és abban, hogy mind a 19 választókörzetben túlnyomó részt a Fidesz-KDNP jelöltjei lesznek azok, akik meghatározzák majd a város jövőjét.

Kopcsó Gábor polgármesterjelölt (Új Lendület Miskolcért). Fotó: Juhász Ákos

– Ennek a választásnak nagy a tétje – emelte ki Kopcsó Gábor, az Új Lendület Miskolcért polgármesterjelöltje. Mint mondta, azért indultak, mert úgy gondolják, azt a vérfrissítést, amire szüksége van az önkormányzatnak, az ő mozgalmuk tudja megteremteni. – Bízom abban, hogy a választók felismerték ennek a jelentőségét, és bizalmat szavaznak nekünk, hogy a következő öt évben részt vehessünk az önkormányzat munkájában. Érdemben hozzá fogunk tudni tenni az önkormányzati munkához, valamennyi jelöltem tisztességesen, őszintén, tiszta szívvel és alázattal készen áll arra, hogy ebben a munkában a következő öt évben részt vegyen. Hozzátette: nem ők a legesélyesebb résztvevői ennek a választásnak, de amennyiben ő, vagy valamelyik képviselőtársa be tudna kerülni az önkormányzati struktúrába, nagyon örülnének.

Kriza Ákos polgármester. Fotó: Juhász Ákos

„A választásnak nagyon komoly tétje van Miskolc számára: az a kérdés, hogy 2030-ra tényleg egy határon átnyúló európai központtá tudunk-e válni, amelyik a gazdasági erőt, a kultúrát, és az élhető város teljességét tudja koncentrálni, vagy visszalépünk a múltba, bezárkózunk, leállnak a fejlesztések” – fogalmazta meg Kriza Ákos polgármester. – Míg Alakszai Zoltán a jövő, a fiatalság és a dinamika, addig a többi alternatíva nem tudja ezt nyújtani. A kormánnyal együtt Miskolc komoly jövő előtt áll, és Alakszai Zoltán ennek a biztosítéka – hangsúlyozta.

Pakusza Zoltán polgármesterjelölt (Mi Hazánk Mozgalom). Fotó: Mocsári László.

– Minden idők egyik legdurvább kampánya zajlott az idei önkormányzati választásokon, és megjósolhatatlan az eredmény – mondta Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom polgármesterjelöltje. Mint mondta, nekik nem volt közvélemény-kutatásra lehetőségük, így csak személyes tapasztalataiból tud meríteni: „nagyon vegyes az emberek véleménye, nehéz lenne megjósolni, mit hoz a választás végeredménye”.

Veres Pál polgármesterjelölt (Függetlenek SZIVE). Fotó: Beregi László

Nehéz kampányon vagyunk túl – ezt Veres Pál, a Függetlenek SZIVE polgármesterjelöltje nyilatkozta, miután leadta szavazatát. – Bízom abban, hogy üzenetünk eljutott a miskolciakhoz, hogy az a cél, amit mi megfogalmaztunk – virágozzon Miskolc és legyen itt változás –, eljutott a választópolgárokhoz, és ennek megfelelően fognak dönteni ma. Megválasztásom esetén mindenkivel együtt kívánok működni annak érdekében, hogy valóban szebb, jobb jövője legyen ennek a városnak – hangoztatta a polgármesterjelölt.

További hírek

Olvasnivaló