Ugrás a tartalomra

MVK: az utasok is véleményezhetik a menetrendi terveket 

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 27. hétfő 12:25
Társadalmi egyeztetésre bocsátja az MVK azokat a vonalhálózati és menetrendi terveket, melyeket a közlekedési munkacsoporttal együtt dolgoztak ki. 
Fotó: MiNap-archív

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Közösségi Közlekedési Munkacsoportot hozott létre júniusban Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK), melynek tagjai a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) munkatársai és külsős szakértők is. A cél: egy, a tömegközlekedést használók igényeihez sokkal jobban igazodó menetrend és vonalhálózat kialakítása.

Az MVK most azt közölte, a munkacsoporttal közösen olyan vonalhálózati és menetrendi terveket dolgoztak ki – a rendelkezésre álló finanszírozási források figyelembevétele mellett – , amelyek már rövid távon javítják a közösségi közlekedési szolgáltatás színvonalát a város minden terültén. 

- A változtatások előkészítésének elengedhetetlen része a lakosság, a közlekedők véleményének megismerése, hiszen fontos, hogy az újítások élvezzék az utasok és az érintett lakóközösségek támogatását is, ezért a tervezett módosításokról az MVK társadalmi egyeztetést kezdeményez – írják.

A közlekedési cég honlapján is elérhető munkaanyagban ismertetett változtatások egy részét már szeptember 1-től bevezetik.

Újdonságok a menetrendben
-  a 101B-s autóbuszjáratok útvonalának és menetrendjének módosítása Berekalja városrész ellátásának javítása érdekében.
- az 1A-s villamosviszonylat bevezetése, s ezzel párhuzamosan a villamosok menetrendjének módosítása.
- az 1-es autóbusz-vonalcsalád közlekedésének változtatása, a Berekaljára közlekedő 1-es autóbuszok 1B-s jelzéssel való közlekedtetése.
- az észak–déli tengelyen közlekedő járatok menetrendjének hangolása, az Egyetemváros közösségi közlekedéssel való ellátottságának javítása.
- az esti, éjszakai és kora reggeli közlekedés javítása a meghirdetett garázsmeneti járatok révén. 

Az anyagban szereplő többi, az előbbiekben nem említett vonalhálózati és menetrendi fejlesztések bevezetésére – további előkészítést követően – később kerülhet sor. Az MVK leszögezi több lehetőséget is részleteztek Berekalja ellátása tekintetében, ezek közül az utasok számára leginkább megfelelő és a gyakorlatban is működő (kiemelt tekintettel az útviszonyokra) megoldást fogják jövőre bevezetni.

Véleményezzék!

A vonalhálózati és menetrendi fejlesztési tervezetek itt érhetők el.

Az MVK azt kéri, minél többen osszák meg velük a terveikkel kapcsolatos véleményüket, ötleteiket az egyeztetes@mvkzrt.hu e-mail-címre vagy a 3527 Miskolc, Szondi György utca 1. postacímre küldött levélben „Társadalmi egyeztetés” tárgymegjelöléssel.

- Meglátásaik és javaslataik mellett a tervezett változásokat megerősítő visszajelzéseiket is várják a megadott elérhetőségeiken – zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!