Ugrás a tartalomra

A Nagy Kerítésfestés

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 06. péntek 08:42
Nagy Kerítésfestés címmel az egész iskolát érintő közösségi programot szervezett a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium. Helyszínre érkezésünkkor a diákok és tanáraik már fölsorakoztak a 220 méter hosszú gimnáziumi kerítés mentén.
Fotó: Parai Roland

A diákok sürögtek-forogtak a napsütésben, némelyek ruhája és bőre fehér festékpöttyökkel volt tarkítva, kis hangszórókból különböző stílusú zenéket hallhattak az arra járók, jól megfért egymás mellett például a dallamos rockzene és a rap is. A 9. b lányai elmondták, hogy jól érzik magukat, miközben együtt és egymást segítve szépítik iskolájukat. A 11. d fiú tanulói nem kívántak nyilatkozni, viszont annyit elárultak, hogy iskolai közösségi szolgálatként elszámolt tevékenységről van szó. A helyszínen az is kiderült, hogy a közösségi szolgálat olyan önkéntes tevékenységet takar, mely az érettségi megkezdésének előfeltétele, mivel a középiskolai négy év alatt kötelezően ötven órát kell a diákoknak közösségi szolgálatban tölteniük. Hétköznaponként legföljebb három, hétvégi napokon legföljebb öt óra számolható el ilyen módon.

Fotógaléria

Soltész Adrien és Lengyel Gábor, testnevelés tanárok, illetve a 11. d és a 10. c osztályfőnökei festékes tégelyekkel kezükben, mosollyal az arcukon elmondták, hogy az első három órát megtartották az iskolában, aztán vonultak ki a közösségi festésre, mely a mai alapozást követően a jövő hét kedden folytatódik majd. A Zrínyi Ilona Gimnázium intézményvezetője, Fridrikné Várhegyi Renáta, többek között arról mesélt, hogy a kerítésfestés ötletgazdáját a tanáriban kell keresnünk, ugyanis a tanári kar egyik tagjának fejéből pattant ki a hasznos közösségépítésnek ez a módja, mely kollégái körében támogatást nyert.

Így történhetett meg, hogy a tanárok és az iskola mind a tizenhárom osztálya kivonult kezében ecsettel ezen a napos délelőttön, mely több mint négyszáz embert jelent. Kérdésünkre, hogy a jövőben tervez-e az iskola hasonló megmozdulást, az igazgatónő azt a választ adta, hogy szeretnék majd salak futópályájukat is megújítani.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!