Ugrás a tartalomra

Óriásit zuhant a vonattal utazók száma

MTI.hu
Utoljára módosítva
2020. április 07. kedd 11:06
A koronavírus-járvány miatt körülbelül 80 százalékkal csökkent a vonaton utazók száma a tavalyi év hasonló időszakához képest – mondta Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója kedd reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Elmondta, a nemzetközi forgalomban még ennél is nagyobb a visszaesés: az utasok 97-98 százaléka hiányzik. Ez azt jelenti, hogy szinte csak Ausztria és Németország felé van naponta pár vonat – tette hozzá.

A hazai adatokra kitérve közölte, a távolsági járatokon az átlagosnál is nagyobb most a visszaesés, ami eléri a 90 százalékot.

Hozzátette, a MÁV utasainak a felét a Budapest környéki elővárosi forgalom adja, és itt előfordulnak még most is olyan járatok, amelyeknek a kihasználtsága eléri a 40-50 százalékot.

A járatok március 30-a óta tanszüneti menetrend szerint közlekednek, s körülbelül 150-nel kevesebb vonat jár; a válság előtt mintegy 3300 személyvonat közlekedett az országban naponta, most pedig mintegy 3150 – ismertette Homolya Róbert.

„...a vasút közlekedik és a vasúti szolgáltatás - járványügyi helyzet ide vagy oda – zavartalan” – fogalmazott a MÁV elnök-vezérigazgatója.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!