Ugrás a tartalomra

Pénteken kiderül, ki lesz a Mi Hazánk Mozgalom miskolci polgármester-jelöltje

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 18. csütörtök 13:48
Ezt Toroczkai László pártelnök jelentette be csütörtökön reggel az M1 Híradójában.

Szintet lépett a Mi Hazánk Mozgalom azzal, hogy szerdán megtartották első kongresszusukat. Itt több fontos döntés is megszületett – árulta el Toroczkai László az M1-en. A legfontosabb a kampányfőnök megválasztása volt: Árgyelán János pártigazgató koordinálja majd az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk munkáját.

Toroczkai László pártelnök egy márciusi miskolci fórumon. Fotó: Juhász Ákos

– Az ország minden megyéjében igyekszünk polgármester- és képviselőjelölteket állítani – mondta el Toroczkai. – Fontos azonban tudni, hogy mi nem milliárdokból gazdálkodunk, hanem kizárólag a saját támogatóink, tagjaink és szimpatizánsaink erejéből. Ezért aztán mi oda fogjuk összpontosítani az erőforrásainkat, ahol van értelme elindulni.

A pártelnök hozzátette: nem a pártérdek az elsőszámú számunkra, hanem a haza, a nemzet, vagy éppen egy település sorsa. – Ahol tehát nem látunk esélyt, ott nem indulunk; ott fogunk jelöltet állítani, ahol érdemben bele tudunk szólni a település életének, sorsának alakításába.

Ásotthalmon Toroczkai László pártelnök, Cserháthalápon Dócs Dávid, a Mi Hazánk alelnöke indul, és igyekszik megőrizni polgármesteri székét. Rajtuk kívül Nagy Tibor, Tiszaeszlár polgármestere, a MIÉP elnöke is újra indul, szövetségben a Független Kisgazdapárttal és a Mi Hazánkkal.

– A legtöbb megyeszékhelyen igyekszünk jelöltet állítani, Miskolcon pénteken jelentjük be a polgármester-jelöltünket – tudatta Toroczkai.

Toroczkai László és Pakusza Zoltán megyei elnök

Kérdésre kifejtette azt is, hogy a Jobbik számukra, de véleménye szerint már a magyar választók számára is a múltat jelenti. Hozzátette: támogatottságuk már megközelítette a korábbi radikális pártét, miközben a Mi Hazánk még egy éves sincs, és alig néhány millió forintból működik – szemben a Jobbikkal, ami több éves rutinnal bír már a magyar politikában, mellesleg – a Jobbikból távozó Toroczkai szerint – „már több mint 11 milliárd forintot felemésztett” a párt működése.

– Mindezek ellenére is úgy érzem, hogy néhány hónapon belül át tudjuk venni a Jobbik helyét és támogatottságát, sőt meg is tudjuk haladni azt – hangsúlyozta.

A Mi Hazánk Mozgalom egyik legfontosabb programeleme a mentelmi jog teljes eltörlése, ezt ma már egyedüli pártként képviselik. – A mentelmi jog egy kiskapu a politikusbűnözők számára, ezért lépünk fel ellene – hangoztatta a párt elnöke, rámutatva arra is, hogy Demeter Márta esetében a korábban szintén hasonló álláspontot képviselő Jobbik az lmp-s politikus mentelmi jogának fenntartása mellett szavazott.

– Az üzenetünk világos az őszi választásokra: Gyurcsány és csatlósai, illetve a Fidesz mellett mi képviseljük a harmadik utat – zárta mondandóját Toroczkai László.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!