Ugrás a tartalomra

Református Szalon az eszmecseréért

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 11. péntek 15:50
Nagyon fontos, hogy kötetlenül is beszélgessenek egymással csoportok, így a reformátusok, akiknek szalont alakítottak ki a megyeháza dísztermében péntek délben. Az esemény szervezője a Református Szalon Egyesület.
Fotó: Juhász Ákos

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő volt a háziasszonya a rendezvénynek, amit a Borsod-Gömöri Református Egyházmegye lelkészértekezlete utánra szerveztek meg. – Már tavasszal meg akartuk tartani az eseményt. Úgy gondoljuk, mindent megteszünk annak érdekében, hogy jó döntéseket hozzunk, jót cselekedjünk mindenkivel. Sajnos azonban rengeteg gyűlölettel találkozunk. Ennek ellenére buzdítunk mindenkit arra, hogy próbáljunk ezen felülemelkedni, és folytassuk megkezdett utunkat. A szalon azért jött létre, hogy egymással összefogva harcoljunk. Bízom benne, hogy ez az alkalom is gyümölcsöző lesz, mint a korábbi – mondta a politikus.

Pásztor Dániel köszöntőjében elmondta, ritkán van lehetőség kötetlen beszélgetésre a jelenlévők között. – Az a szolgálatunk, hogy mindenki a maga helyén áldja és dicsőítse az urat. Használjuk ki ezt a mostani alkalmat, hogy együtt tudjunk gondolkozni! – mondta a püspökhelyettes.

A rendezvényen nemcsak református lelkipásztorok és gondnokok vettek részt, hanem többek között iskolaigazgatók, politikusok és vállalkozók is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!