Ugrás a tartalomra

Rekordszintű albérletkínálat várja a felsőoktatásba felvett diákokat

mti
Utoljára módosítva
2020. július 28. kedd 11:47
Miskolcon 80 ezer forint az átlagos bérleti díj.
Illusztráció | Fotó: Juhász Ákos

Idén rekordszintű albérletkínálat várja a felsőoktatásba felvételt nyert hallgatókat – közölte az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője az M1 aktuális csatornán. Balogh László kiemelte, mivel a bérleti díjak csökkennek, az utóbbi években soha ilyen jó helyzetből nem várhatták a hallgatók a tanévet.

Idén a ponthatárok kihirdetésének hetében 38 százalékkal több keresés volt az albérletekre, mint tavaly ilyenkor –mondta, hozzátéve: a bérleti díjak csökkenése miatt nemcsak a friss hallgatók keresnek albérletet, hanem a régebben albérletben élők is.

A szakértő ismertette, Budapesten átlagosan 150 ezer forintért lehet lakást bérelni, tíz százalékkal olcsóbban, mint februárban. Debrecenben, Győrben, Szegeden, Veszprémben 100-110 ezer, az ország keleti részében – például Egerben, Miskolcon – 80 ezer forint az átlagos bérleti díj.

Az albérletárak alakulását nagy mértékben befolyásolják a koronavírus utóhatásai, a rövid távú lakáskiadás helyzete és az esetleges digitális oktatás – fűzte hozzá. Balogh László kitért arra is: az eladó lakások kínálati árában nem látható változás, de a vevők alkupozíciója folyamatosan javul: akár 5-10 százalékot is lehet alkudni a kínálati árakból.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!