Ugrás a tartalomra

Rendőrökre támadó férfiakat ítéltek szabadságvesztésre

mti.hu
Utoljára módosítva
2020. július 09. csütörtök 17:25
Az ózdi, illetve a hajdúböszörményi bíróság rendőrökre támadó férfiakat ítélt szabadságvesztésre gyorsított eljárásban - tudatta Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője csütörtökön közleményben.

A nyomozó ügyészség indítványára - két különböző ügyben - három férfit ítéltek el, aki hétfőn támadt rendőrökre.
Egy jogszerű intézkedés közben a rendőrökre támadó, többszörösen büntetett fiatal testvérpár ügyében szerdán hozott nem jogerős ítéletet a Hajdúböszörményi Járásbíróság.

Mindkét vádlott bűnösségét megállapították társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében. A fiatalabb férfit a járásbíróság 1 év 10 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte, egyúttal elrendelte pártfogó felügyeletét. 19 éves testvérét 1 év 10 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélték, továbbá elrendelték más ügyben tavaly kiszabott 1 év 6 hónap felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását.

A vádlottak és védőik az ítéletet tudomásul vették, az ügyész mindkét vádlott esetében súlyosításért fellebbezett.
Az Ózdi Járásbíróság csütörtökön hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki megragadta az édesapjával szemben intézkedő rendőr nyakát. A bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki az elkövetőt hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, ezért a - korábban erőszakos bűncselekményt elkövető - vádlottat a bíróság 1 év 6 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyidejűleg elrendelte a korábban kiszabott 8 hónap felfüggesztett szabadságvesztése végrehajtását is.

Ez a döntés sem jogerős, miután az ügyész súlyosításért fellebbezett.


 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!