Ugrás a tartalomra

Súlyos károkat okoztak az árvízek Ukrajnában

MTI
Utoljára módosítva
2020. június 25. csütörtök 19:05
Mostanra sík vidékre ért az árhullám, amely eddig a Kárpátok hegyvidékein okozott komoly károkat. A Dnyeszter folyó és mellékvizeinek árhulláma lassan elhagyja Ukrajnát Moldova irányába, de a Tisza vízszintje is jelentősen megemelkedett.
fotó: unian.ua

Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat csütörtök délelőtti jelentése szerint, amelyből az UNIAN ukrán hírügynökség idézett, eddig a nyugati országrészben 285 települést öntött el a heves esőzések okozta árvíz.

A hirtelen leesett nagy mennyiségű csapadék következtében több patak, folyó, köztük a Tisza vízszintje is jelentősen megemelkedett, a víz több helyütt kilépett a mederből. A legsúlyosabb helyzet Ivano-Frankivszk megyében alakult ki - ahol hárman életüket is vesztették az ítéletidő következtében és 234 település került víz alá -, továbbá Lviv, Csernyivci, Kárpátalja és Ternopil megyékben.

Az öt érintett megyében tízezer házat árasztott el a víz, 117 kilométer út vált járhatatlanná és 64 híd semmisült meg. Ezen felül 500 kilométernyi útszakaszon és 135 hídban keletkeztek károk.

A Tisza áradása miatt pénteken 12 órától lezárják a szegedi Huszár Mátyás rakpartot. Csütörtök délelőtt a Tiszán Szegednél 521 centiméter volt a vízállás.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!