Ugrás a tartalomra

A szakma szépségét ismerhették meg a Rendészeti nyílt napon

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 16. szombat 11:53
Bevetési és kutyás bemutató, önvédelmi gyakorlatok, szituációs feladatok, életmentő technikák – a rendészeti szakgimnázium növendékeinek mindennapjaiba tekinthettek be az általános és középiskolások. A nyílt napot minden évben megrendezik az intézményben, hogy felhívják az érdeklődők figyelmét a szakma szépségeire.
Képgaléria! Fotó: Juhász Ákos

Igazoltatással indult, de támadás lett a vége. Az eset akár valós is lehetne, ezért minden gyakorlatot komolyan vesznek a rendőr tanulók. A nyílt napon bemutatott szituációs feladatot középiskolások is végignézhették. Az intézmény idén is kinyitotta kapuit az érdeklődők előtt. A diákok közül sokan rendőrök szeretnének lenni. Kató Csaba már a középiskola alatt is erre készül, jelenleg is rendészeti szakon tanul. - A hivatás és a karrier lehetősége, amit elérhetek ezzel a szakmával és az, hogy őrizhetem a rendet.

Önvédelmi gyakorlat a tornacsarnokban – a mindennapokhoz ez is hozzátartozik az intézményben. A nyílt nap lényege, hogy a diákok megtapasztalhassák, milyen a légkör, milyenek az órák és mik a követelmények. Idén először az általános iskolásokat is megszólította a szakgimnázium. Őket játékos feladatokkal szerették volna a rendőri pálya felé terelni. Az utánpótlásra ugyanis nagy szükség van.

Kőhalminé Mizsei Orsolya, a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium Tanulmányi Osztályának kiemelt főreferense elmondta, jelenleg százhatvanan tanulnak az első évfolyamon. Nyilvánvalóan sokkal nagyobb a kapacitásunk, éppen ezét szerveztük meg a nyílt napot most is, meg januárban is, hogy minél többen jelentkezzenek.

Lövöldözés az udvaron – kétség kívül a bevetési gyakorlat volt az egyik leglátványosabb program, amit kutyás bemutató követett. A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium nyílt napjára több mint ötszázan voltak kíváncsiak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!