Ugrás a tartalomra

Szép, okos, bátor és szinte világhíres

Utoljára módosítva
2020. szeptember 17. csütörtök 10:40
Kovács Flóra modell sikertörténete a Miskolci Magister Gimnáziumban

A világ legnevesebb divatházainak ruháit hordja a kifutón, a vezető divatmagazinok fotózásain pózol. Biztosan halad a siker útján a szakmában és utazik: Japán, Kína, Malajzia…Párizs, Milánó, London. Angol és spanyol ügynökségek is mozgásban tartják. Hol a Versace, vagy a Dolce & Gabbana, a Hermes, a Burberry foglalkoztatja. Az év elején pedig a cseh-szlovák Vouge címlaplánya volt. Aki mindezt az életrajzában is mesélheti: Kovács Flóra. Tavaly érettségizett a Miskolci Magister Gimnáziumban és ősztől az ELTE jogi karán tanul.(x)

- Mindez olyan meseszerű. Az utad ilyen egyenesen, ilyen zökkenőmentesen vezetett mindig a cél felé?
- Nem volt zökkenőmentes. 14 éves korom óta modellkedem, ami állandó utazással, napi 12-13 óra munkával jár és vannak időszakok, amikor alig jut idő tanulásra. A kilencediket például Ázsiában kezdtem. Az első fél évet teljesen távol töltöttem. Gyakran hónapokig külföldön vagyok és olyan sok a pótolnivaló, hogy ez nagy kihívást jelent számomra. A tanárok persze nem is nézték jó szemmel. Négyszer váltottam gimnáziumot, mire a megfelelő helyet megtaláltam.
- Mi volt számodra a megfelelő?
- Az utolsó másfél év a Miskolci Magister Gimnáziumban. Megkönnyítette az életemet. A tanulás csak itt vált összeegyeztethetővé a céljaimmal. Rendkívül rugalmasak voltak a tanárok, mindenben támogattak. Míg máshol egyáltalán nem tudták kezelni a több hetes távolléteket, az utazásokat, a kimaradást, itt biztattak és örültek a sikereimnek.
- Azonnal meggyőztek?
- Az első találkozás az igazgató úrral máris szimpatikus volt. A magabiztossága, ahogy bemutatta a sulit. Később kiderült, hogy sok sportoló jár oda, akik hasonló gondokkal küzdöttek mint én, és csak itt tudtak boldogulni. Családias a környezet, nincs sok gyerek, ezért mindenkire tudnak figyelni. Rendkívül szimpatikus ez a diák-tanár kapcsolat, hiszen a fiatalok javára válik. Szinte személyre szabott az oktatás. De tetszett a hely is. A színes kanapék a folyosókon….ahogy karácsonykor együtt díszítettük a fát, vagy más ünnepeken sütiztünk… Jó közösség kovácsolódott.
- A tanulás mégis a központi kérdés. Hogy tudtál felzárkózni? Még kivételes helyzetben is nehéz lehet több hónapnyi lemaradást bepótolni.
- Nem voltam túl jó tanuló. Sokáig. De az évek során rájöttem arra, hogy miként tudom a két dolgot párhuzamosan csinálni. Ebben a folyamatban az iskolaváltás nagyon fontos volt. Hiszen ha elutaztam valahová és visszajöttem a Magisterben nem zúdították rám a sok-sok teendőt. Türelmesek voltak és kaptam időt arra, hogy felzárkózhassak. Ez a nyugodt légkör megkönnyítette a dolgomat. A diákok befogadtak, összetartó társaság. A saját tempómban tudtam haladni támogató közegben. Az is nagy segítség volt, hogy a legtöbb napon dél és egy körül vége a tanításnak. Így friss energiával tudtam még otthon tanulni. Nem fáradtan, kimerültem értem haza, hanem volt erőm  a további tanuláshoz. Simán leérettségiztem és felvételiztem a jogra. Éppen úgy mint bárki más egy másik iskolában…
- Szép és okos egyszerre? Veszélyes kombináció!
- Sok modellt ismerek, aki a jogi pályát választotta. Ez nem meglepő. Öt éve határoztam el, hogy ez lesz a cél. És közben felismertem, hogy csak rajtam múlik, mit érek el. Ha akarom, ha igazán akarom, akkor minden elérhetővé válik. Remek érettségit írtam és a felvételi is csont nélkül sikerült. Van azért egy kis csavar a történetben. Levelező tagozaton kezdek. Az volt a terv, hogy egy évig utazgatok, világot látok, de a vírushelyzet miatt ez már nem volt lehetséges. Viszont a normál felvételiről lecsúsztam és csak a pótfelvételire jutottam be. Nagy pontszámot értem el, de már csak levelező tagozat volt meghirdetve. Ott kezdem a tanulmányaimat!
- Mégis minden a tervek szerint halad. Mi a helyzet a szerelemmel?
- Van barátom. Most költöztünk össze a fővárosban. És persze a terveket rendben szeretném megvalósítani. Modellkedni, utazni, jogi pályára állni és még business diplomát is szeretnék, hogy kombinálhassam a két szakmát. E mellett rengeteg hobbim van. Szeretek rajzolni, festeni, zongorázni és sok sportot is kipróbáltam. Úsztam, kosaraztam, boxoltam, táncoltam…mozgás nélkül nem tudom elképzelni az életemet.
- Hihetetlen, hogy mindez az életed része. Mit üzensz a kétkedőknek? Akik bizonytalannak érzik a mindennapjaikat, nehezen váltanak. Úgy érzik rossz helyen vannak rossz időben?!
- Kockáztatni kell. Nem szabad félni, dönteni kell. Ha nem próbálnak ki új helyzeteket, nem élnek a lehetőségeikkel akkor nem tapasztalnak jobbat. Ha valaki el akarja érni a céljait, bárhol megteheti azt! Minden csak rajta áll. 

www.miskolcimagistergimnazium.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!