Ugrás a tartalomra

Szép volt, fiúk! – legjobb nyolc között a miskolci pólósok

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. augusztus 04. kedd 10:18
A házigazda Szegedet bravúros teljesítménnyel verték Kis István tanítványai, akik így a legjobb nyolc között folytathatják a BENU Magyar Kupában.

Pedig nem indult jól. Persze azt előre borítékolhattuk, hogy a bivalyerős Vasas ellen a tisztes helytállás lehet csupán a cél. Az MVLC vízilabdázói küzdöttek is becsülettel a szombati mérkőzésen, végül 23-9-es vereséggel zárták a találkozót. A legfontosabb meccsek azonban vasárnap vártak Lukas Semanékra.

Előbb a Kaposvár következett. Miután a félidőben már 9-4-re vezetett az ellenfél, a miskolci csapat taktikát váltott. – Öt óra leforgása alatt kellett két mérkőzést lejátszanunk, ezért úgy döntöttünk, pihentetjük a kulcsembereinket, hogy a Szeged ellen, mindent egy lapra feltéve meglegyen a továbbjutás – árulta el Bachner András szakmai igazgató.

A második félidőt így is sikerült megnyerni, köszönhetően Tomás Hoferica kiemelkedő kapusteljesítményének is: a szlovák kapus több mint 90 százalékos hatékonysággal védett. Egy gólt kapott csak két negyed alatt, és már csupán kettő gól volt közte, de nem sikerült megfordítani a meccset (a vége, némi meglepetésre: 10-8 a Kaposvárnak).

Következett a döntő összecsapás a Szeged ellen. Nagy volt a tét, hiszen amelyik csapat nyer, az jut a legjobb nyolc közé. – Ez volt nekünk a kulcsmérkőzés. Házigazdaként, magabiztosan kezdtek, de egy csikócsapattal nagyon megleptük őket.

Forrás: mvlsz.hu

Az 5-1-es első jó negyed megalapozta a meccs alakulását: a miskolciak végig vezettek, a félidőben 8-2-re. Hiába zárkózott fel a Szeged, csak futottak az eredmény után, végül 3 góllal kaptak ki. Így eldőlt: győzelemmel és összesen 7 szerzett ponttal a Zöld csoport 2. helyén jutott tovább a 3. fordulóba a PannErgy-MVLC.

– Benne volt a pakliban, hogy elérjük ezt a célt. Ez egy nagyon-nagy elismerés, a folytatásban komoly tradíciókkal bíró klubok ellen játszhatunk. És persze ott lesz a bivalyerős BVSC, a jól igazoló Honvéd, és a mostanra csak összeálló Eger. De ne feledkezzünk meg arról sem, kiket szorítottunk magunk mögé: például a Szegedet, a Kaposvárt, a Pécset. Az év első kiemelkedő eredményének tekintem a továbbjutást – hangsúlyozta Bachner András, hozzátéve: ez is mutatja, jó úton jár az új korszakot kezdő, fiatalokkal felálló miskolci csapat.

A hétvégén teher nélkül játszhatnak, hiszen a versenykiírás szerint csak csoportelsőkkel találkoznak – Ferencváros, OSC és Szolnok – a legjobb négy közé jutásért. – Minden sikeres momentumnak, megmozdulásnak örülni fogunk. És mivel kiemelkedően jó játékosokkal találkoznak majd a srácok, sokat tanulhatnak, fejlődhetnek ezekből a meccsekből.

Reálisan az 5-8. hely egyikét célozhatja meg az MVLC, akik azonban nem feltartott kézzel állnak ki a „nagyok” ellen sem. A mérkőzések pontos időpontjait az M4 Sport közvetítései még befolyásolják, a hét második felében már pontos menetrenddel jelentkezünk a hétvégi fordulóval kapcsolatban.

A Magyar Kupa további menetrendje:

augusztus 6., csütörtök, 18 óra: Szolnoki Dózsa-PannErgy-MVLC

augusztus 8., szombat, 10 óra: FTC-Telekom-PannErgy-MVLC

augusztus 8., szombat, 14:30: OSC-Újbuda-PannErgy-MVLC.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!