Ugrás a tartalomra

A tanulásban is segít a Máltai Szeretetszolgálat

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 21. szombat 16:17
Távkorrepetálást indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a karitatív szervezet munkatársai a tanulásban segítségre szoruló gyermekeket kötik össze a segítségüket felajánló fiatalokkal. A jelentkezőket zárt videókapcsolaton kötik össze.

A koronavírus járvány idején otthon tanuló gyerekek számára kínál segítséget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat új, kortárs segítő programja. A tanulásban segítségre szoruló diákok a karitatív szervezet új weblapján kérhetnek segítséget. Ugyanezen a weblapon várják azoknak a fiatal önkénteseknek a jelentkezését, akik a tudásukat ajánlják fel. A Szeretetszolgálat munkatársai összekötik a jelentkezőket, akik számukra létrehozott videó chatszobákban kommunikálhatnak egymással.

A Máltai Szeretetszolgálat programja egyszerre teremt lehetőséget a korrepetálásra szoruló gyerekeknek, és a másoknak segíteni akaró fiataloknak, függetlenül attól, hogy az ország mely pontján tartózkodnak éppen. A szervezők általános iskolába gyerekeket és érettségire készülő középiskolásokat egyaránt várnak. Akinek segítségre van szüksége, elég megjelölnie milyen tárgyban van segítségre szüksége, mi az, amit nem ért. A máltai szervezet munkatársai megkeresik a problémáján segíteni tudó fiatal önkéntest, és a honlapon keresztül összekapcsolja őket.

A program március 21-én elindult, a https://korrepetalas.maltai.hu weboldal bárki számára elérhető, a Máltai Szeretetszolgálat pedig megkezdte a segítő fiatalok toborzását. A karitatív szervezet mindenkitől azt kéri, hogy a lehetőségre hívja fel a környezetében lévő, otthon tanuló gyerekek figyelmét.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!