Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmestere Curiositas tortáját választották az Magyarország idei tortájának, amelynek mandulás tésztájára tejcsokoládés-mogyorós ropogós, birsalma zselé, mandulamousse és étcsokoládés áthúzó került. Az Országház Vadásztermében az augusztus 20-i nemzeti ünnep előtti sajtótájékoztatón mutatták be a díjnyertes édességet. Itt derült ki, hogy Magyarország cukormentes tortáját pedig a pilisszentiváni JÓkenyér Cukrászat Szentivánéji Álom tortáját lett. A Dienes Andrea cukrászmester vezetésével készült torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ízvilágát a fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, melyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém teszi teljessé. A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi, melyet koszorúszerűen borít a liofilizált meggy.