Ugrás a tartalomra

Továbbra is nagy erőkkel keresik a medvét Lyukóvölgyben

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 19. hétfő 09:18
A Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai három polgárőr szervezettel vasárnap estig, majd hétfőn hajnalban ismét járőröztek Lyukóvölgyben, ám idáig nem akadtak a medve nyomára - tájékoztatta lapunkat a polgármesteri hivatal.

Hétfőn a hajnali órákban egy környéken lakó az Őzugró utca egy elhagyott telkén látta a medvét, majd később a Nagycsászár dűlő egyik telektulajdonosa jelentette, hogy birsalmaszedés közben megzavarta a medve. A telektulajdonos elmondása szerint alig tudott az autójába beugrani, majd onnan értesítette a rendőrséget.

Hétfőn ismét járőrözés indul a helyszínen, a Miskolci Önkormányzati Rendészet mezőőrei járják majd a lyukói területeket, valamint lovas polgárőrök is érkeznek a megyéből Miskolcra. Fentiek alapján egyértelmű, hogy a medve továbbra is Lyukóvölgy területén kóborol, így továbbra is kérjük a lakosságot, hogy amennyiben látja, ne próbálja megközelíteni a medvét, ne próbáljon barátkozni vele.  

Mint arról korábban beszámoltunk, medvenyomokra figyeltek fel szerdán a helyiek a Lyukóvölgyben, az egyik kerítésen pedig az állat bundájából származó szőrcsomókat is találtak. A medvét vasárnap hajnalban a Miskolci Önkormányzati Rendészet kamerái is észlelték. A MIÖR rendészei a helyi polgárőrséggel kiegészülve tartanak rendkívüli járőrözést a lyukóvölgyi medveészlelés területén, erről itt írtunk részletesen

Amennyiben medvét észlelnek, vagy medvenyomokat látnak, jelezzék azt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 06308613808-as ügyeleti vonalán vagy a Miskolci Önkormányzati Rendészet ingyenesen hívható 0680460046-as telefonszámán.

További hírek

Olvasnivaló