Ugrás a tartalomra

Jól vették az akadályokat a hajléktalanellátásban

Miskolc Televízió / minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 09. csütörtök 13:28
A veszélyhelyzet alatt is jól vette az akadályokat a miskolci hajléktalanellátás. A területen három szervezet dolgozik együtt. Összehangolt munkájuk egyik eredménye, hogy a hajléktalan ellátásban senki nem fertőződött meg. A hajléktalanellátásban egy esetleges második járványhullámra is felkészültek.

A márciusban kihirdetett veszélyhelyzet a hajléktalanszállón élőket is szigorú szabályok közé szorította. Az intézményben komoly járványügyi intézkedéseket, látogatási és kijárási tilalmat vezettek be.

A Vöröskereszt hajléktalanszállóján 320 ellátottról gondoskodnak, a járvány ideje alatt egyikük sem hagyhatta el az intézményt, kivéve azok, akik dolgozni mentek. Az új kliensek, és a kórházból visszaérkező lakók elkülönítéséről külön gondoskodtak. A veszélyhelyzetet ugyan feloldották, de a járvány esetleges visszatérése sem okoz majd gondot az ellátásban.

Duberné Dunaveczki Éva, hajléktalan ellátásért felelős polgármesteri megbízott | fotó: Juhász Ákos

- Fel vagyunk készülve egy esetleges második járványhullámra is, a védőfelszerelések, a fertőtlenítőszerek rendelkezésre állnak. A veszélyhelyzet feloldása óta is folyamatos a hőmérőzés, az intézmény szolgáltatásait fertőtlenítő kézmosás után lehet igénybe venni, tehát készenlétben vagyunk – tájékoztatott Duberné Dunaveczki Éva, hajléktalan ellátásért felelős polgármesteri megbízott.

Hozzátette: az MVK Zrt. a Vöröskereszt rendelkezésére bocsátott egy helyiséget, ahol 15 fő részére alakítottunk ki elhelyezési lehetőséget.

Miskolcon három szervezet foglalkozik hajléktalanellátással. A veszélyhelyzet alatt a Máltai Szeretetszolgálat, a Napfényt az Életnek Alapítvány és a Vöröskereszt szorosan együttműködött.

- Jól sikerült megoldanunk ezt a nagyon fontos koordinációs feladatot. A rendszert egy csatornássá tettük, egy megbízott koordinátora volt a hajléktalanellátásnak, és mindenki őt tudta keresni. Így nagyon röviden és flottul sikerült a feladatokat megoldani, illetve válaszokat adni a felmerülő kérdésekre – nyilatkozta Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere.

Hozzátette: a szervezetek sikeres együttműködésének egyik legfontosabb eredménye, hogy a hajléktalan ellátásban senki nem fertőződött meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!