Ugrás a tartalomra
Itt rendezik meg jövőre az Erőemelő Világbajnokságot. A viadalon 28 ország, 1200 versenyzője, 21 korcsoportban 6 napon át vetélkedik majd a világ legjobbja címért. Megtudtuk, hogy a miskolci versennyel egy időben, csak az amerikai kontinensen rendeznek nagyversenyt, így garantált, hogy a sportág európai klasszisai szinte kivétel nélkül Miskolcon lesznek.
Hajléktalanok, kis nyugdíjasok és rászoruló családok is jól lakhattak szerdán az Újgyőri főtéren a Rotary Club Miskolcnak köszönhetően. Standjuknál 250 adag meleg ebédet osztottak ki a rászorulóknak.
Az Országgyűlés elfogadta a színházak működését is érintő kulturális törvénycsomagot – közölte az M1 Híradója. A parlament 115 igen, 53 nem és 3 tartózkodó szavazattal hagyta jóvá a kormány javaslatát, amely állami, önkormányzati és közös fenntartású színházak létrejöttét teszi lehetővé. A törvény kimondja, hogy a kulturális intézmény működtetéséért a fenntartó a felelős.
Különleges fajjal gyarapodott a Miskolci Állatkert és Kultúrpark Afrika-házának gyűjteménye. Egy hattagú örvös mangábé csapat költözött ide, amely majomfajt Magyarországon jelenleg kizárólag a Miskolci Állatkertben lehet megcsodálni.
A szerda esti adatok szerint - a bérletesekkel együtt - már több mint 5500 ülőhely gazdára talált a vasárnapi DVTK - FTC meccsre. A hét első három napján minden nap körülbelül 1000 belépőjegy fogyott el, így ha a tendencia megmarad, akkor biztos, hogy a 2019-es esztendő egyik legmagasabb nézőszámát hozza majd el a szezonzáró mérkőzés. Ha te is a helyszínen szeretnél szurkolni, akkor siess, ne hagyd a jegyvásárlást az utolsó pillanatra!
A Mizu Miskolc több mint 25 ezer szavazattal, magasan a többi jelölt előtt nyerte meg az év vidéki programajánlója versenyt, az Év Weblapja pályázat kiírásában.
Több ezer plüssfigura, mintegy száz társasjáték, kifestők, ceruzák - a Magyar Kormánytisztviselői Kar tagjai komoly akcióba kezdtek hónapokkal ezelőtt. A Gyermekegészségügyi Központ betegeinek gyűjtöttek karácsonyi ajándékokat. Az adományátadón a kórház főorvosa azt mondta, azoknak a gyerekeknek, akik nem tölthetik otthon a karácsonyt, egyetlen játék is hatalmas segítséget nyújt.
Tizedik alkalommal rendezett regionális esélyegyenlőségi konferenciát a MINŐIES Alapítvány szerdán a Régiposta utcai Új Nemzedék Központ Miskolci Közösségi Terében.
Önnek is van olyan karácsonyi pulcsija, ami annyira ciki, hogy már cuki? Akkor kapja fel szombaton, és találkozzunk a Népkertben családostól, kutyástól és fussunk egy jót, december 21-én.
Mint arról már beszámoltunk, december 17-én fellövik azt a kutató műholdat, aminek az egyik alkatrészét Miskolcon fejlesztették. A műhold az úgynevezett exobolygókat vizsgálja majd, amelyek a naprendszeren kívül, vagyis idegen csillagok között keringenek. A miskolci cég egy olyan alkatrészt tervezett a műholdhoz, ami megóvja a körülbelül 200 fokos hőingadozástól. A kilövést a városháza dísztermében, élőben közvetítik majd, amire bárki elmehet.
On
A Miskolc Televízióban, híroldalunkon: a minap.hu-n, és közösségi oldalunkon is élőben láthatják majd vasárnap délután 4 órától a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium műsorát és a gyertyagyújtást.

Bill utoljára februárban lépett fel zenekarával a Becherovka Miskolci Farsangon, és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az ő koncertjén voltak a legtöbben ezen az ingyenes rendezvényen. Az Adyban 2017 novemberében játszottak egy teltházas bulit, most – december 20-án – vélhetően ugyanilyen lelkes fogadtatásban fog részesülni.
Kiakadtak a vásárlók a karácsonyi pulcsin, amin a Mikulás kokainozik. Mondjuk ezt nem csodáljuk...

Programok

-
Miskolc városában