Ugrás a tartalomra

Egy perc Miskolc

Utoljára módosítva
2019. szeptember 14. szombat 17:47
„Menjetek a halál f…szára” – ezt ordította magából kikelve a MIKOM székháza előtt, Mokrai Mihály, az MSZP egykori alpolgármestere, Veres Pál képviselőjelöltje. A politika ilyen mélységbe még nem süllyedt a rendszerváltozás óta Miskolcon. Mostanáig sem Veres Pál polgármesterjelölt, aki pedagógus, sem Mokrai Mihály nem kért elnézést a Miskolci Naplótól és a gyalázkodás címzettjeitől. Szerdán, a városi „összellenzéki” tüntetésen jó, ha kéttucatnyian voltak.
On
Utoljára módosítva
2019. szeptember 13. péntek 16:33
Konzultációt indít a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. Miskolc jövőjét csak együtt tudjuk meghatározni – jelentette ki Alakszai Zoltán, aki hozzátette nem politikusok vitái, hanem a lakossággal való párbeszéd visz előre egy települést. Nem mindenki politizál, de mindenki tud tenni valamit Miskolcért. A 12 kérdésből álló kérdőívet online is ki lehet majd tölteni.
On
Utoljára módosítva
2019. szeptember 12. csütörtök 19:48
Mokrai Mihály, Veres Pál képviselőjelöltje, Miskolc volt szocialista alpolgármestere két tucat társával alpári módon tüntetett a MIKOM épülete előtt: „Láttam, hogy a Fidesz irodából jöttetek ki. Végig utánatok jöttem. Hagyjatok békén, hogy nyugodtan demonstráljunk, és menjetek a halálf.szára.”
On
Utoljára módosítva
2019. szeptember 11. szerda 18:46
Tehetséggondozás, tananyagfejlesztés, kutatásfejlesztés, és hallgatói rendezvények szervezése. Ezzel a négy területtel bővül a Miskolci Egyetem és Joyson Safety System miskolci üzemének együttműködése. A vállalatnak négy egyetemi karral van duális szerződése 40 hallgató vesz részt ebben a képzési formában, 60 egyetemista pedig a gyakornoki programban.
On
Utoljára módosítva
2019. szeptember 12. csütörtök 11:48
Bemutatta városfejlesztési programját a miskolci születésű kormánytagoknak a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. Varga Judit igazságügyi miniszter lendületről és közös tervekről beszélt a találkozó után. Szinay Attila pedig kijelentette: -Miskolc fejlődéséhez jó kormányzati kapcsolatokra van szükség, és erre Alakszai Zoltán a garancia.
On
Utoljára módosítva
2019. szeptember 10. kedd 08:21
A területi választási iroda online felületén megjelent lista szerint hivatalos, hogy Veres Pál Gyurcsány Ferenc és a DK akaratát képviseli a miskolci önkormányzati választáson. Veres ugyanis a megszokottól eltérően nem maga vezeti jelölőszervezetének listáját, hanem átengedte azt Gyurcsány-pártelnökségi tagjának, Debreczeni Józsefnek. Veres Pál még csak helyet sem kapott a kompenzációs listán. 
On
Utoljára módosítva
2019. szeptember 08. vasárnap 08:43
A hetvenedik tanévét kezdte meg a Miskolci Egyetem, minden eddiginél több, háromezer elsős hallgatóval. A campus új polgárai letették hallgatói esküjüket és a város jegyzőjétől átvették a város kulcsát. Alakszai Zoltán szerint mindenki közös érdeke, hogy minél több diák kezdje meg Miskolcon a tanulmányait, aki itt képzeli el jövőjét - fogalmazott.
On
Utoljára módosítva
2019. szeptember 06. péntek 15:36
Egyszerre szolgálná a miskolci sportszerető közönséget, a sportolni vágyó miskolciakat és a professzionális sportot az a multifunkcionális sportcsarnok, amely Miskolcon épülne. Alakszai Zoltán mai sajtótájékoztatóján azt mondta: mindent megtesznek, hogy ez a terv valóra váljon. A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje hangsúlyozta: 9 év alatt 17 milliárd forintos sportfejlesztés valósult meg Miskolcon.
On
Utoljára módosítva
2019. szeptember 05. csütörtök 15:52
Megnyitotta toborzóirodáját a Lufthansa Technick. A táblát a cég miskolci üzemének igazgatója és Alakszai Zoltán közösen helyezte el a Széchenyi utca 107 alatt. A Lufthansa szervízbázisának érkezése kivételes lehetőség a miskolci fiataloknak, akik olyan szakképzésben vehetnek részt, amely egész életüket, egzisztenciájukat megalapozhatja – mondta Miskolc jegyzője hozzátéve: a Lufthansa 43 milliárdos beruházása az elmúlt kilenc év miskolci gazdaságfejlesztő politikájának elismerése.
On
Utoljára módosítva
2019. szeptember 05. csütörtök 08:55
Felülvizsgálná és átalakítaná a közlekedési csomópontokat az Új Lendület Miskolcért csoport. Fakivágási stopot is elrendelnének és legalább 200 fát ültetnének a Szent István térre. Bevezetnék a tavaszi, őszi városi nagytakarítást. Klímatervet készítenének és programot indítanának a fűtéskorszerűsítésre a levegőtisztaság javítása érdekében.
On

Programok

-
Művészetek Háza
-
több helyszínen
-
Miskolci Nemzeti Színház
-