Ugrás a tartalomra

Kultúra

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 16. szombat 19:16
Miskolc zenét oktató intézményei vonultatták fel egy hangversenyen növendékeiket a magyar zene népszerűsítése érdekében. A Miskolci Tehetségnap már a negyedik volt a sorban.
Forrás
justjared.com
Utoljára módosítva
2019. november 15. péntek 21:11
Az ember, amikor eléri a 40. életévét, mérleget von. Ha pedig az ember a zeneiparban forgácsolódik, akkor duplán értelmet nyer egyfajta megállás, pihenés vagy szünet. Így tesz 2020-ban az amerikai énekesnő, Pink is, aki elsősorban a két és fél évnyi megállás nélküli mókuskerékkel (stúdiózás, dalírás, turnék) magyarázza elfáradását – tudta meg a Just Jared.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 15. péntek 13:27
Megzenésített verseket már hallottunk, de ilyet még biztos nem. A József Attila díjas költő, Lackfi János, valamint a háromszoros Fringe-közönségdíjas zenekar, a Fugato Orchestra együttműködése egyszerre művészi és könnyed, hagyományos és innovatív. A hibrid zene hazai úttörői valamint a mindig szellemes és érzelmes költő november 20-án este, a MÜHA közönségét is elvarázsolja.
On
Forrás
blikk.hu
Utoljára módosítva
2019. november 14. csütörtök 16:00
Kikerült az Eurovíziós Dalfesztiválon induló országok listája, amin nincs rajta Magyarország, tehát most már biztos, hogy 2020-ban nem veszünk részt a nemzetközi megmérettetésen.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 14. csütörtök 09:28
Csorba Piroska miskolci költőnő Miskóc c. versét feldolgozó videójával Mikita Dorka Júlia nyerte el a IV. Nemzeti VERSeny különdíját, de a húszéves színinövendék a versenyen nyújtott teljesítményéért arany minősítést is szerzett.
On
Utoljára módosítva
2019. november 14. csütörtök 10:45
A Miskolci Egyházmegye tisztelettel és szeretettel meghív minden jóakaratú embert Charles Dickens Karácsonyi ének című klasszikus kisregénye nyomán készült Isten pénze című musicalre, a Magyarock Dalszínház előadásban. Az előadásra történő belépés díjmentes, de előzetes regisztrációhoz és a helyszínen jelenléti ív aláírásához kötött.
Forrás
Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 13. szerda 14:20
A lengyel függetlenség visszaszerzésének 101. évfordulója alkalmából nyílt kiállítás a Városházán. Az eseményen elhangzott: a magyarok és lengyelek múltja, hagyományaik közösek, mi értjük meg igazán egymást, ezért fontos az együttműködés.
Forrás
Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 13. szerda 14:23
Az Ady művelődési ház lett a második hivatalos poptörténeti pont Miskolcon. Az ország több városában táblák emlékeztetnek arra, hogy a kulturális intézmények zenetörténeti jelentősége pótolhatatlan.
Forrás
Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 12. kedd 13:22
Lengyel pilótákról szóló filmmel kezdődött a lengyel filmnapok Miskolcon. A lengyel filmnapokat 19 alkalommal rendezik meg a Művészetek Háza mozi termeiben.
Forrás
mti
Utoljára módosítva
2019. november 11. hétfő 12:18
A Bosszúállók: Végjáték kapta az év legjobb mozifilmje díjat a People's Choice Awards vasárnap Santa Monicában megrendezett ceremóniáján – írta meg a The Hollywood Reporter.

Programok

-
-
városszerte