Ugrás a tartalomra

Kultúra

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 18. péntek 09:05
A Cinefest Special részeként, a Fábián Juliról készült dokumentumfilmet vetítették le a népkerti Vigadóban csütörtök este. A közönségtalálkozóval és beszélgetéssel egybekötött vetítést eredetileg a Népkertbe tervezték, ám a viharos időjárás miatt a nagyteremben tartották meg.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 18. péntek 18:55
Győrrel állt holtversenyben a borsodi megyeszékhely, de az idén begyűjtött 11 díjazással megelőzte riválisát. Csütörtökön átadták a 2020-as Városmarketing Gyémánt-díjakat.
Forrás
mnsz.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 17. csütörtök 13:43
A Bál a Savoyban Ábrahám Pál egyik legnépszerűbb, napjainkban is Európa-szerte játszott operettje. A bohózati fordulatokban bővelkedő mulatságos féltékenységi történet helyszínét Szőcs Artur rendezése Nizzából Londonba teszi át. A mediterrán – olasz és spanyol – motívumokból építkező zenei anyagban számos népszerű sláger is felcsendül.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. szeptember 17. csütörtök 13:33
A világpremierrel egy időben kedden Magyarországon is megjelent Ken Follett új regénye, az Egy új korszak hajnala, amely a több mint három évtizede megírt világsiker, A katedrális előzménytörténete.
Forrás
Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. szeptember 16. szerda 11:06
A tárlaton kollégánk, Ádám János munkáit tekinthetik meg.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 15. kedd 15:23
A kárpátaljai költőnő, Lőrincz P. Gabriella volt a vendége az Irodalom a kertben című programsorozatnak pénteken, a Múzsák Kertjében.
Forrás
nuus.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 15. kedd 14:43
A leütési összeg felülmúlta a várakozásokat.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 15. kedd 09:09
Immár 7. alkalommal szervezik meg Miskolcon a Petőfi-napokat, a Petőfi Sándor Könyvtárban. A diósgyőri városrészben szeptember 25-én és 26-án is érdekes programokkal várják az érdeklődőket.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. szeptember 15. kedd 09:50
Dalok, amelyek hitet, reményt és erőt adnak a közönségnek és magának a zenekarnak is. A Bagossy Brothers Company – a magyar városok között egyedüliként – másodszor lépett fel Miskolcon idén. A Lovagi Tornák Terén tartották az 500 fős limitet, de ez csöppet sem volt zavaró, sőt: így volt igazán családias és meghitt a koncert!
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 12. szombat 08:03
A koronavírus-járvány miatt idén másképp rendezik meg a megszokott miskolci filmfesztivált. Külföldi vendégek és alkotások nem érkeznek, a rendkívüli program így a hazai és a miskolci filmkészítésre fókuszál, továbbá bemutatják az előző évi fesztiválok győztes alkotásait. A dokumentumfilmekkel kezdődő rendezvényen visszatért a régi helyszínre a Gasztroplacc, kertmozi a Vígadóban, sportfilmek a Szinva teraszon, és folytatódik az Otthonunk Miskolc Program.

Programok

-
-