Több százan futottak a Népkertért

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 26. vasárnap 08:07
Több mint 300-an futottak szombaton a Népkertben a Népkertért. A verseny célja a miskolci futóközösség építése mellett egy futókör kialakítása is a város legnagyobb közparkjában.
Juhász Ákos képgalériája!

Újra benépesült a Népkert. Közösségi futóversenyt rendeztek, hogy felhívják a miskolciak figyelmét a Népkertre, és arra, hogy a területen a közeljövőben egy rekortán burkolatú futókört alakíthassanak ki.

A május 25-ei, szombati megmérettetésen délelőtt fél 10-kor indult az első futam. A szervezők igyekeztek minden korosztály számára versenyzési lehetőséget kínálni: három felnőtt kategória lesz, 18-30, 31-50, illetve az 50 pluszos életkorúak számára. A Népkertben 1, 3, valamint 5 kilométeres távot lehetett teljesíteni. 

Emellett két kamasz, és két kölyök kategóriában is nevezhettek a futás szerelmesei, de egy különleges családi kategória is volt, ahol a családtagok kézen fogva futhattak. 

Kiss János alpolgármester szerint szépen lassan futó nagyhatalommá szerveződik Miskolc. – Van egy barátság maratonunk, egy Bükki hegyi maratonunk, Kassával egy ultramaratonunk is, tehát szépen lassan fejlődik a futó társadalom a városban – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak. Mint mondta, ahhoz, hogy ennek jövője is legyen valóban szükség van egy új rekortán pályára a Népkertben. – Érdemes olyan futófelületeket kialakítani, amelyek alkalmasak arra, hogy ha már egyszer valakit bevonzottunk a sport bűvkörébe, akkor bent is kell őket tartanunk – emelte ki.

„Az álmot, hogy a Népkertben rekortán futópálya legyen, most már ez a 300 ember együtt álmodja tovább, hogy évek múlva már ne a rekortánért, hanem a rekortánon futhassanak" – zárta szavait az alpolgármester.

Hajdú László, a Tudomány és Technika Háza tulajdonosa kifejtette: előnevezésben szűk két hét alatt 250 nevezés érkezett a versenyre. – Látszik, hogy van erre igény, hogy valami olyanért állunk ki, amit a miskolciak akarnak – emelte ki. Semmi újat nem akarunk kitalálni – folytatta –, csak azt lemásolni, ami a világban bárhol, vagy a Margit-szigeten jól működik, aminek az első lépése, hogy futóközösséget építsünk. 


Source URL: https://www.minap.hu/cikk/tobb-szazan-futottak-nepkertert