Ugrás a tartalomra

Operatív törzs: A hat új fertőzött jó állapotban van

mti.hu
Utoljára módosítva
2020. március 14. szombat 16:39
25-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.
Forrás: M1

Jó állapotban van az a hat újabb magyar állampolgár, akiknél az elmúlt 24 órában diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést – ismertette Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a szombati budapesti sajtótájékoztatón.

Tájékoztatása szerint vannak köztük olyanok, akik korábban azonosított fertőzöttektől kontaktszemélyként kaphatták el a fertőzést és olyan új betegek is, akiknél a fertőzés útját még nem azonosították. Mindannyiukat kórházban kezelik.

Lakatos Tibor arra kérte a kormányablakok ügyfeleit, hogy a tumultus elkerülése érdekében előre egyeztetett időpontokban keressék fel a hivatalokat. A kész okmányokat postai úton levélben kapják meg az azokat igénylők. Hozzátette: több ezer maszk jutott már el a háziorvosokhoz.

Maruzsa Zoltán, az oktatási akciócsoport vezetője kiemelte, javaslatuk egy új, tantermen kívüli, digitális oktatás. Hozzátette: az iskolákban kiscsoportokban biztosítanak gyermekfelügyeletet.

A gyermekétkeztetés önkormányzati feladat – mondta Maruzsa Zoltán. Az oktatás új formáival kapcsolatban kiemelte, rengeteg digitális platform áll rendelkezésre, és már elkészült egy módszertani útmutató is, ennek közzététele még a szombati napon megtörténik. Hangsúlyozta, ha megoldható, a kollégisták is maradjanak otthon.

További hírek

Olvasnivaló