Mozogni hívják a Győri kaput a Kapuzörgetők

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 04. péntek 10:04
Többek között feleségcipelő versennyel és erős ember megmérettetéssel várják a városrész lakóit.
Idén is jó hangulat ígérkezik a II. Kapuzörgető Szomszédünnepen - fotó: Mocsári László

Szeptember 5-én jelképesen átadják a Győri kapu lakosságának a József utcai ifjúsági Sporttelepet, ahol feleségcipelő és léggitár versenyek mellett komoly közbiztonsági fórum, bűnmegelőzéssel kapcsolatos interaktív bemutatók, közlekedésbiztonságra fókuszáló kerékpáros vetélkedők és rengeteg várja a városrészben élőket.   A szervezői teendőket a Kapuzörgető program munkatársai, a program résztvevői és önkéntesei vállalták magukra. 

A délelőtt folyamán a sporttelep minden szolgáltatásával együtt ingyenesen látogatható. Kispályás foci bajnokság, futóversenyek, a Győri kapu legerősebb embere megmérettetés, I. Győri kapui pétanque kupa, családi és szomszédságok közötti játékos sportvetélkedők, Meridian torna, Judo és még megannyi mozgással kapcsolatos egyéb program várja az érdeklődőket.

Délután kezdetét veszi a  II. Kapuzörgető Szomszédünnep és Közbiztonsági nap: jármű és fegyver bemutatók, rendészkutya show, izgalmas fórumok és tájékoztatók. A szervezők bemutatják a városrészben működő aktív közösségeket, akik tematikus pavilonokban családi tanulókörökkel, játszóházakkal, ismeretterjesztő előadásokkal, retro bakelitlemez bemutatóval, a kismamákra és a kisbabákra fókuszáló programokkal, nyelvi játékokkal, kenyérsütő versennyel és flashmobbal várják a lakosságot a Szomszédünnepre, ahol kihirdetik azt is, kié a legszebb kert a Győri kapuban.


Source URL: https://www.minap.hu/cikk/mozogni-hivjak-gyori-kaput-kapuzorgetok