Ugrás a tartalomra

Egyre több a programlehetőség

-

Egyre több helyet nyitnak ki: strandokra és parkokba várják az otthonról kimozdulni vágyókat. Miskolc adottságainál fogva számtalan lehetőséget kínál az elgémberedett tagoknak, de aki csak változatosságot, szépséget keres, az is megtalálja számítását.

Gyereknap alkalmából a Miskolci Csodamalom Bábszínház Lúdas Matyi című előadását láthatják a legkisebbek vasárnap délelőtt fél 11-től a Szinva teraszon, majd délután 2 órától a Jókai lakótelepen, a Malom előtti téren.

Diósgyőrben a királynék vára szombattól hétfőig délelőtt 9 és este 6 óra között várja a látogatókat. Bár a termek zárva lesznek, izgalmas szabadtéri látványosságokkal készülnek a szervezők. Lesz ágyúlövés, várséta, középkori játékok, fegyvermustra, lovagi bemutató, mesesarok és íjászat.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark kedvezményes belépőjeggyel kedveskedik a 14 év alatti gyermekek számára pünkösd idején. Az állatkert nyári nyitvatartás szerint délelőtt 9-től este 7 óráig várja a látogatókat, a pénztár este 6-kor zár.

Megnyitotta kapuit a Miskolctapolcai és a Selyemréti Strandfürdő is május 30-án. A Selyemréti Strandfürdő reggel 6 és este 8 óra között fogadja vendégeit. A Miskolctapolcai Strandfürdő két idősávval tart továbbra is nyitva, így reggel 7 és délelőtt 9 óra között az úszójeggyel és -bérlettel rendelkezőket, reggel 9 óra és este 7 óra között pedig a többi fürdőzőt várja.

A Népkerti Vigadóban játékos gofrisütéssel, arcfestéssel, csillámtetoválással várják a legkisebbeket a gyermekmenü, a pizza és a fagyi mellé egész hétvégén. Mókázás és Panni bohóc lufihajtogatása vasárnap déltől 3-ig lesz. A felnőtteknek pedig a Miskolci Szimfonikus Zenekar kamaraegyüttese, a Perla vonósnégyes zenél szombat este 6 órától.

Az Avasi Arborétum előzetes bejelentkezés alapján látogatható és szakvezetés is kérhető.

A Tündérkert bizonyos attrakcióit gyereknapra tervezték, de egyébként is van számtalan látványosság a csodaparkban.

A kisvonat most még rendkívüli menetrend szerint közlekedik, hétvégén és ünnepnapokon hat vonatpár szállítja az utasokat.

Csónakázni lehet a lillafüredi Hámori-tavon naponta délelőtt fél 10-től.

Működik a libegő hétvégén délelőtt 10 és este 6 óra között.

Szabadtéri erdei halsütödeként a Lillafüredi Pisztrángtelep kiváló gasztronómiai programot kínál szerdától-vasárnapig naponta délelőtt fél 11-től délután 5-ig.

Nyitva van a népszerű Avalon Miskolctapolcán, közlekedik hétvégente a díjmentes Dottó Avelino délelőtt fél 10 és este 8 között.

Roboghat a Miskolctapolcai Bobpályán, mert naponta délelőtt 10 és este 6 óra között már nyitva van.

A miskolctapolcai kalandtúraparkban most még csak hétvégente ügyeskedhetünk délelőtt 10 órától.

Programok