Ugrás a tartalomra

Átadták az ÚjHold közösségi teret

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 04. szerda 15:32
A Holdam Egyesület októbertől a Városház tér 16. alatt várja a leendő édesanyákat és a családokat. Az új közösségi térben is előadásokkal, tájékoztatókkal és klubok szervezésével folytatja közösség összetartó munkáját a városban.
Képgaléria! Fotó: Juhász Ákos

A Holdam Egyesület 2007-ben alakult, a nők és anyák közössége. Tavaly ősszel döntést hozott, a 7 évig – a Weidlich-udvarban – fenntartott Holdam udvart bezárta. Jelenleg harminc tagja van, és azon dolgoznak együtt, hogy segítsenek a nőiség, az anyaság, a szülés és a születés tudatos megélésében. Az egyesület elnöke gyakorló édesanya, három gyermeke van. – Az alapvető értékek és célok megmaradtak, ugyanúgy a Holdam Egyesület tartja fönn ezt a helyet, mint anno a Weidlich udvarit. Délelőttönként beszélgető köröket tartunk anyukáknak anyaságról, gyereknevelésről, szülés, szoptatás témakörben, hogyan lehet tudatosan tervezni a családi életet – mondta el Zsíros Zsófia.

A városvezetés befogadó arra, hogy kapcsolatot alakítson ki és együttműködjön az alapítványokkal és a civil szervezetekkel.

Hegedűs Andrea polgármesteri tanácsnok szerint a civil kezdeményezéseket az elmúlt években kevésbé karolta föl az önkormányzat. – Mi ezen változtatni szeretnénk. Vagyis politikai oldalról és várospolitikai oldalról szeretnénk megközelíteni és feltérképezni azt a területet, ami például a családokkal, az édesanyákkal, a kismamákkal foglalkozó területet ölelik föl.

Az ÚjHold közösségi térrel elősegítik a kismamaközösségek, illetve női közösségek formálódását. Informális képzéseket, tájékoztatókat, klubokat szerveznek a várandós, kisgyermekes nők számára. Van szoptatástámogató és császáros csoportjuk, szülésfelkészítőjük, mondókázós foglalkozásuk, vitafórumuk gyereknevelési alapelvekről, valamint környezettudatos háztartásról szóló előadásaik.

További hírek

Olvasnivaló