Ugrás a tartalomra

Újabb fontos győzelmet szerzett az Aluinvent DVTK

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2020. január 18. szombat 21:35
A Női Kosárlabda NB I. A-csoport 16. fordulójában a ZTE NKK látogatott a Generali Arénába. A gyengébben sikerült első negyed után fokozatosan magára talált az Aluinvent DVTK, és a második félidőben mutatott feljavuló játékával és Shatori Walker-Kimbrough extra teljesítményével megérdemelten győzött 87-72-re.
Képgaléria! Fotó: Beregi László

Aluinvent DVTK - ZTE NKK 87-82 (11-22, 30-25, 30-12, 16-23)

Cziczás László: - Egy támadó szellemű Zalaegerszeggel találkoztunk ma, a hárompontoson kívülről és a gyűrű alatt is életveszélyesek voltak ma. Mint volt sportoló, tudom, hogy egy nagyszerű győzelem után fejben úgy gondolhattuk, könnyebben megverjük a ZTE-t. Több jó egyéni teljesítmény közül kiemelkedett Shatori Walker-Kimbrough játéka, aki nemcsak támadásban, hanem védekezésben is rendkívül hatékony volt ma. Rajta kívül is mindenkit dicséret illet. Talán Katona Szidóniát emelném még ki, aki a harmadik negyedben nagyszerűen védekezett és ezzel is a magunk javára tudtuk billenteni a mérleget. Nagyon boldogok vagyunk a győzelem miatt. A szurkolótáborunk hatodik emberként állt mellettünk, a kritikus helyzetben nagyon kellett a támogatásuk. Köszönjük nekik, hogy ennyien kilátogattak a mérkőzésre. 

Horváth Zsófia: - Úgy gondolom, hogy jó mérkőzést játszottunk, ami biztató a jövőre nézve. Ettől függetlenül továbbra is meg kellene próbálni nyolcvan pont alatt tartani az ellenfeleinket. Ha a védekezésünkre jobban koncentrálnánk, eredményesebbek lehetnénk. A második negyedben kapott harminc pont szürreális. Nem lenne szabad belemennünk a rohanásba, ebből kell tanulni. Gratulálok a Diósgyőrnek, gyengébb kezdésük után nagyon szépen felálltak. Az első félidőben részben sikerült a kulcsembereiket takarékon tartani. Walker-Kimbrough azonban extra játékos, de ellene is jobban kellett volna védekezni.

Az Aluinvent DVTK legközelebb újfent hazai környezetben lép pályára. A bajnoki alapszakasz 17. fordulójában a Vasas Akadémia csapatát fogadják a piros-fehérek január 25-én szombaton 16 órától.

A mérkőzés részletes leírása itt található.

További hírek

Olvasnivaló