Ugrás a tartalomra

Gondolta volna, hogy a VW legeladottabb terméke nem egy autó?

duplakuplung.com
Utoljára módosítva
2020. január 27. hétfő 10:05
Gondolta volna bárki is, hogy a Volkswagen autógyártó legeladottabb terméke 2019-ben nem a Golf volt? De nem is a Transporter? Pedig így van, a legtöbb darabban eladott terméke a cégnek nem egy autó volt, hanem egy kolbász!
Forrás: duplakuplung.com

Az 1970-es évek óta ugyanis a Volkswagen híres wolfsburgi gyárában napi szinten gyárt Currywurst kolbászokat a cég dolgozói számára, de egy ideje ez már elérhető mindenki számára, tehát külsős vásárlók is hozzájuthatnak a különleges kolbászhoz. Tavaly a Volkswagen 6.2 millió autót gyártott világszerte létező több mint 50 gyárában, de csak a wolfsburgi gyárban 6.8 millió kolbászt állítottak elő. De egyáltalán miért kell egy autógyártónak kolbászt gyártani?

Alapvetően minden a költségek csökkentéséből indult ki, a cég már 1930-tól kezdve ad ebédet a dolgozóinak a gyárakban, de csak 1973-ban váltottak saját gyártásra, mert ez volt a költséghatékony megoldás. És mivel óriási sikere volt a dolgozók között, a Volkswagen úgy döntött, hogy kiviszi a globális piacra is a terméket, ahol szintén egészen jó sikereket könyvelhetett el. És ennek az lett az eredménye, hogy a kolbászt ma már meg lehet találni a cég alkatrész-katalógusában is, tehát ha valaki egy csapágy mellett egy jó kolbászt megenne, az keressen rá a 199 398 500 azonosítóval bíró alkatrészre.

További hírek

Olvasnivaló