Ugrás a tartalomra

Egyre több iskolát támogat a DVTK

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 19. szerda 18:42
Együttműködési megállapodást írt alá a DVTK vezetése három gimnáziummal, két kollégiummal és öt általános iskolával. A klub eszközök beszerzésében és a sporttal kapcsolatos infrastruktúra fejlesztésében nyújt segítséget az intézményeknek.
Fotó: Végh Csaba

Azon dolgoztunk, hogy a sportot és az iskolai oktatást a lehető legközelebb vigyük egymáshoz a miskolci gyerekek érdekében – mondta sajtótájékoztatón Sántha Gergely, a DVTK elnöke, aki utalt arra, hogy labdarúgás terén kötöttek már a maihoz hasonló megállapodást. – Ezt szeretnénk kibővíteni a DVTK család három másik sportágával: jégkorong, kosárlabda és röplabda. A DVTK az ország legnagyobb régiós klubja, 18 sportágban több mint 2600 sportoló tevékenykedik. 2018-ban tanulmányi ösztöndíj programot indítottunk. Most még szélesebb alapokra helyezzük az együttműködést – tájékoztatott az ügyvezető.

Első körben tíz intézménnyel vették fel a kapcsolatot: Diósgyőri Gimnázium, Földes Ferenc Gimnázium, Herman Ottó Gimnázium, Bársony János Általános Iskola, Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola, Könyves Kálmán Általános Iskola, Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola, Miskolci Szilágyi Dezső Általános Iskola, Karacs Teréz Középiskolai Leánykollégium és Petőfi Sándor Középiskolai Fiúkollégium. Ezeknek az intézményeknek az eszközbeszerzését és infrastrukturális fejlesztését támogatja majd a DVTK.

– Emellett az iskolák diákjait a szakosztályok mérkőzésein vendégül látjuk, valamint vállaljuk, hogy évente egy alkalommal nagyszabású sporteseményt rendezünk a stadionban. Nem biztos, hogy minden utánpótlás korú gyerekből lesz élsportoló, de nagyon reméljük, hogy a rendszeres mozgás felnőttként is az életük része marad, ezt az érzést átadják gyermekeiknek, szurkolóként pedig továbbra is eljárnak a DVTK család mérkőzéseire – összegzett Sántha Gergely.

László István, a Miskolci Tankerületi Központ igazgatója úgy fogalmazott, ebből az együttműködésből a diákok csak profitálhatnak. – A DVTK neve jó védjegy az intézményeknek. A klub számos iskolában már eddig is markánsan jelen volt, és szeretnénk bővíteni majd a megállapodásban részt vevők számát.

Az aláíráson jelen volt még Egri István, a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Sportegyesület elnöke és Szabó Tamás, a DVTK Kosárlabda Akadémia Kft. és a Diósgyőri Röplabda Akadémia Kft. ügyvezetője.

További hírek

Olvasnivaló