Átszervezik a belgyógyászatot

bazmkorhaz.hu
Utoljára módosítva
2020. október 22. csütörtök 13:26
A koronavírus esetszám emelkedéséből adódóan szükségessé vált a belgyógyászati ellátás átszervezése annak érdekében, hogy a belgyógyászat épületben található ágykapacitásokat is a koronavírus-fertőzésgyanús, illetve igazoltan fertőzött betegek ellátása érdekében igénybe tudják venni.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis Tagkórháza első vonalbeli járványügyi ellátó hely. Révész János főigazgató közleményében azt írta, „a fentiekből adódóan a Semmelweis Tagkórház belgyógyászati osztályain fekvő betegek közül a gyógyultakat, illetve a háziorvosi felügyeletet igénylőket hazabocsátjuk, a továbbra is kórházi ellátást igénylő betegeket a Szentpéteri kapui telephelyen helyezzük el.”

Október 24-én szombattól kezdődően, a Semmelweis Tagkórházban a belgyógyászati ellátást szüneteltetik.

A belgyógyászati betegek ellátását a központi telephely (Szentpéteri kapu) I., II., III. számú Belgyógyászati Osztálya, valamint a Semmelweis telephely belgyógyászati osztályai a beköltözést követően a jelenlegi (Szentpéteri kapui) ápolási épületben végzik. A járóbeteg rendelések átszervezésére vonatkozóan néhány nap múlva adnak tájékoztatást.

„Az intézmény dolgozói nevében ezúton szeretnénk köszönetet mondani együttműködésükért és a járványhelyzetben tanúsított felelős magatartásukért” – olvasható a közleményben.


Source URL: https://www.minap.hu/cikk/atszervezik-belgyogyaszatot