A járványhelyzet miatt elmarad a közmeghallgatás

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 04. szerda 16:41
Elmarad a november 5-ére meghirdetett közmeghallgatás – tájékoztatta szerkesztőségünket a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

A közlemény emlékeztet, Orbán Viktor miniszterelnök keddi bejelentését követően, Magyarország Kormánya november 4. napjától az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

- A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvény előírása szerint veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének  feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja, ezért a közgyűlés hatáskörébe utalt közmeghallgatás megtartására nincs jogszabályi lehetőség – szögezik le.

A 2020. november 5. napján 09.00 órára meghirdetett közmeghallgatás elmarad.

A sajtóosztály közleménye leszögezi, a veszélyhelyzet megszűnését követően Veres Pál polgármester intézkedik arról, hogy Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése újabb időpontban közmeghallgatást tartson.

- Az elmaradt közmeghallgatásra előzetesen jelentkező választópolgárok a helyi közügyeket érintő kérdéseikre, javaslataikra a polgármesteri hivataltól 15 napon belül írásban kapnak érdemi tájékoztatást – zárul a közlemény.
 


Source URL: https://www.minap.hu/cikk/jarvanyhelyzet-miatt-elmarad-kozmeghallgatas