Halálos irambant játszott betépve, letartóztatásban marad

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 15. kedd 09:19
Bódultan, jogosítvány nélkül vezetett, majd utcákon át menekült a rendőrök elől.

Továbbra is indokolt a letartóztatása annak a vádlottnak, aki idén júliusban kábultan, vezetői engedély nélkül vezetett Miskolcon, majd az intézkedő rendőrök elől több utcán át menekült, majd végül egy betonoszlopnak ütközött - tájékoztatott a Miskolci Járásbíróság.

Fotónk illusztráció

A vádlott 2020. július 25-én jogosítvány nélkül vezette az autóját Miskolcon a József Attila utcán, amikor az arra haladó rendőrök intézkedni próbáltak vele szemben. A vádlott a rendőrök fény- és hangjelzésére nem állt meg, hanem szökni próbált, de zsákutcába hajtott. Amikor észrevette, hogy nem tud tovább menni, megfordult. Időközben a rendőrök utolérték, megálltak a vádlott autójával szemben és mindketten kiszálltak a gépkocsiból. Az egyik járőr a vádlott autója mellé lépett, kezét a motorháztetőre tette, mire a vádlott gázt adott és elindult. Az indulás lendületének hatására a rendőr megpördült és jobb könyökével az autónak ütközött. A vádlott nekihajtott a rendőrautó ajtajának, majd elhagyta a helyszínt. A járőrök elől menekülő sofőr az egyik kanyarban felhajtott a járdaszigetre és egy betonoszlopnak ütközött. Elfogásáig futva menekült tovább. Később kiderült, hogy a filmbe illő kaland előtt új pszichoaktív szert fogyasztott.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt a Miskolci Járásbíróságon folyik büntetőeljárás. Amennyiben bűnösnek találják, a kiszabható büntetés mértéke 7 év 6 hónap szabadságvesztés is lehet. Mivel megalapozott a gyanú, hogy a vádlott a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne, vagy újabb bűncselekményt követne el, a bíróság a vádlott letartóztatását az elsőfokú ítélet kihirdetéséig fenntartotta.
 


Source URL: https://www.minap.hu/cikk/halalos-irambant-jatszott-betepve-letartoztatasban-marad