MacroKlinika, hogy tisztán lásson

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 25. hétfő 16:27
A miskolci MacroKlinika a minőségi gyógyítás észak-magyarországi központja, a régió legnagyobb magán egészségügyi szolgáltatója. Az orvos-beteg találkozások száma itt évente több mint huszonötezer. Szemészetén elismert szakemberek dolgoznak.

Czinege Éva szemész szakorvos elmondta, a MacroKlinikán fogadnak olyan pácienseket is, akik nem feltétlenül a látással kapcsolatos betegségük miatt fordulnak orvoshoz kiegészítő vizsgálatra. – Ők azt szeretnék megtudni, hogy nincs-e valamilyen szövődménye az alapbetegségüknek, például hormonális elváltozások vagy genetikai alapon öröklődők, mint a zöld hályog.

Kolozsi Klára szemész főorvos szerint ez a legalattomosabb betegség. – A zöld hályognak ugyanis eleinte nincsenek tünetei, késői fázisban viszont már nem lehet segíteni rajta. Nagyon fontos, hogy évente jöjjenek szemnyomás- és látásellenőrzésre. Ha hibát észlelünk, azonnal elkezdhető a kezelés.

A szakember elmondta, a zöld hályog oka jelenleg ismeretlen, leginkább a kis erek keringészavarából ered. A negyven év feletti lakosság nagy százaléka érintett lehet. – Az a szerencse a szerencsétlenségben, hogy mivel ettől az életkortól már nem tökéletesen látunk olvasni, elmegyünk egy szemorvoshoz, aki egy vizsgálatból azonnal megállapíthatja a betegség kezdetét – hangsúlyozta Kolozsi Klára.

Czinege Éva hozzátette, egyedülállóan a MacroKlinikán van lehetőség a szemkörnyéki területek elváltozásainak műtéti megoldására. – Árpa vagy idegen test eltávolítása, alsó szemhéj torzulásának eredménye idős korban. De sokan jönnek hozzánk szemhéjkorrekció miatt is - mondta. A szakember szerint az időskori szemproblémák nagy részét kiküszöbölhetjük napszemüveg viselésével, amit télen-nyáron ajánl, főként fehér bőrű, kék szemű nőknek.

Kolozsi Klára örömét fejezte ki, hogy egyre több beteg figyel a prevencióra. – Szerencsére növekvő tendenciát mutat azok száma, akik évente részt vesznek szűrővizsgálatokon. A boltban vett szemüveggel az a probléma, hogy nem egyformán romlik a jobb és bal szemünk, ezért a különböző dioptriát csak a szakember tudja megállapítani.
A Macroklinika betegei munkaidőn túl is tudnak időpontot foglalni. Sokan kíváncsiak arra, hogy korábban felfedezett betegségük hol tart most. Itt nincsen olyan szembetegség, amivel ne találkoztak volna a szakemberek.

Immunerősítés 12 óra alatt

Amerikában már 20 éve alkalmazzák a humán gyógyászatban az élesztőgomba sejtfalából kivont β-glükánt kiváló eredménnyel.

A magyar fogyasztók többségének azonban még mindig ismeretlen annak ellenére, hogy napjainkra szinte nélkülözhetetlenné vált az őszi-téli időszakban történő rendszeres fogyasztása. De mit is csinál szervezetünkben 1,3/1,6 β-glükán? Jelenlegi ismereteink szerint ez a leghatékonyabb természetes immunsejt-aktiváló anyag. A korábbi évszázadokban környezetünk bővelkedett baktériumokban és vírusokban, így az immunrendszerünk folyamatos stimulációnak volt kitéve.

Csaknem minden növény, amit megettünk, élesztőgombákkal, gombákkal és penészgombákkal volt szennyezett, amelyek mind tartalmaztak 1-3/1-6 β-glükánt, amelyet az immunrendszerünk megtanult felismerni, ezek jelenlétére aktiválódott. Napjainkra viszont úgy elterjedt a permetezőszerek használata, hogy a növényekről szinte teljesen kiirtottuk a béta-glükánokat, melynek hiánya az immunrendszerünket gyengébbé és kiegyensúlyozatlanabbá tette. A kutatások igazolták, hogy az élesztőgombából származó β-glükánoknak van a legerősebb immunrendszer-erősítő tulajdonsága.

Hogyan erősíti immunrendszerünket? Az élesztőgomba β-glükán struktúráját a bél immunsejtjei mint kórokozót észlelik, amelyre direkt módon egy nem specifikus immunválasz alakul ki, és megtörténik az úgynevezett falósejtek aktiválódása a Peyer-plakkokban. Ezen falósejtek a kórokozók elpusztításába kezdenek, és további védősejteket aktiválnak. A bevételtől számított maximum 48 órán belül hat – de tapasztalataink alapján már 12 - óra elteltével észlelhető hatása, amely az utolsó adag bevételét követő 48 óráig tart.

Mivel a béta-glükán által aktivált immunsejtek élettartama legfeljebb két nap, így a védelmi hatást addig élvezhetjük, ameddig szedjük. Leghatékonyabb, ha este lefekvés előtt vesszük be bő folyadékkal, 45 kg alatt 1 db, felette pedig 2 db kapszulát. A jó hír, hogy mivel egy teljesen természetes anyag, ezért várandósság és szoptatás ideje alatt is szedhető, nincs mellékhatása.

Hol érhető el a termék? Keresse a COOP üzleteiben Immun+ vagy a Pátria Alma Patikában Immuno Balance néven. További info: www.pannonvital.eu, Infovonal: 46/400-225. A COOP üzletekben kapható Pannon Vital Immun + kapszula ezt a hatóanyagot tartalmazza a C és D3-vitaminok, valamint cink mellett a klinikailag igazolt hatékony mennyiségben.

A Miskolci Napló szombaton megjelent lapszámának Egészség, szépség oldalát ITT olvashatják el. 


Source URL: https://www.minap.hu/cikk/macroklinika-hogy-tisztan-lasson