Ugrás a tartalomra

A jubiláló Miskolci Balettről nyílt kiállítással indult a hatodik Horizont Fesztivált

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. április 26. szerda 12:19
A Miskolci Nemzeti Színház emeleti nézőtéri társalgójában kedd délután nyílt fotókiállítással ünnepli az idén tízéves Miskolci Balett társulatát a teátrum. Az Éder Vera képeiből álló tárlat – a hagyományokhoz hűen – egyben a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált kezdetét is jelöli.
Fotók: Juhász Ákos

A Miskolci Balett vezetője szerint rettentő nehéz feladatot szolgáltatott azt a most kiállított ötvennégy alkotást kiválasztaniuk, melyek a fotóművész és a Miskolci Balett együttműködéséből az elmúlt esztendőkben születtek.

A kiállítást megnyitó Kozma Attila úgy vélekedett, a társulat sokszínűsége nem csupán repertoárjukban, technikájukban és színpadi jelenlétükben tükröződik, hanem a művészek eltérő karaktereiben is visszaköszön. Legyen szó azonban naivákról vagy épp drámai hősnőkről – fogalmazott – jellemüket kiválóan ragadja meg Éder Vera.

A koreográfus elárulta, az előadásaikról készülő fotósorozatok előtt nem ritkán több napig is egyeztetnek a fotóművésszel arról, ő mit látott a társulat tagjain a próbákon. Majd – számolt be Kozma Attila – ugyancsak izgatottan várja, hogy megpillanthassa az elkészült képeket: a társulatvezető ekkor ugyanis leginkább arra kíváncsi, mi az, amit vele szemben Éder Vera észrevett a társulat tagjain.

– Megható ennek a "családnak" a tagjának lenni, és tudni, hogy ekkora bizalommal vannak irányomba. Nem sok színházi fotós mondhatja el mindezt magáról. Habár már nem itt lakom, ám nem tudok nem miskolci lenni. Itt érzem magamat biztonságban – hangzott el Éder Verától az április 25. és 29. között megrendezendő táncfesztivál nyitányakor.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!