Ugrás a tartalomra

Bukták a drogot meg a luxusautókat is

police.hu
Utoljára módosítva
2021. január 09. szombat 11:01
„Droglabort” számoltak fel a fővárosi és a miskolci nyomozók csütörtökön. De nemcsak drogot, hanem 45 millióért luxusautókat is lefoglalt a rendőrség.

A gyanú szerint az elkövetők álnéven bérelt lakást használtak a kábítószer előállításához és tárolásához. Öt luxusautót és 21 millió forint értékű kábítószert foglaltak le a rendőrök.

Egy lakásbetörés-sorozat kapcsán mentek ki csütörtök reggel a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály és a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói egy budapesti lakásba, ahol egy droglabor fogadta őket – olvasható a rendőrség honlapján.

Az eljárás során kiderült, hogy a XI. kerületi lakást álnéven bérelte ki M. Attila, aki ellen négy elfogatóparancs is érvényben volt. Őt és társát a nyomozók még aznap elfogták.

A rendőrök a drogbiznisz miatt kibérelt lakásban és a feltételezett elkövetők tartózkodási helyén összesen három kilogramm marihuánát és öt kilogramm amfetamint találtak, ezek értéke 21 millió forint. Ezen kívül hordókban és edényekben tárolt – kábítószer előállításához szükséges – vegyszereket, valamint 45 millió forint értékben luxusautókat is lefoglaltak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozói a 43 éves M. Attilát és a 46 éves P. Lászlót kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

További hírek

Olvasnivaló